ВІнничинаНовини

На Вінниччині перевірять системи оповіщення і готовність захисних споруд до укриття населення

0

Державна комісія ТЕБ та НС розглянула низку питань щодо єдиної державної системи цивільного захисту, повідомляє ОДА.

За дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля проведено засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з керівниками управління територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту.

Вінницьку область на нараді представляли Голова ОДА Сергій Борзов, його заступники Сергій Здітовецький та Олександр Піщик, міський голова Сергій Моргунов, а також керівники профільних департаментів та установ.
Під час засідання було розглянуто питання щодо повноважень центральних та місцевих органів виконавчої влади в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та можливого ускладнення воєнно-політичної обстановки.
Також присутні обговорили і ситуацію безпеки ядерно-промислового, нафтогазового та вугільно-промислового комплексів.
Не оминули увагою тематику життєзабезпечення населення, зокрема сталого функціонування електро-,газо-,тепло-об’єктів і систем водопостачання та водовідведення, стан безпеки на об’єктах інфраструктури та ЖКГ.
Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив на важливості зазначених питань, а також на необхідності перевірити системи оповіщення, готовність захисних споруд до укриття населення і при необхідності привести все у належний стан.
Крім того, Міністр зауважив, що спекуляції щодо зриву опалювального сезону не справдилися.
«Забезпечено 100% обсяг енергетичних ресурсів всіх необхідних видів, щоб пройти опалювальний сезон, і ви бачите йдемо заявленим курсом», – зазначив він.

Гроші отримали, а комплектуючі до літаків не поставили: суд зобов’язав підприємство повернути кошти Міністерству оборони

Previous article

За інформацію, яка допоможе розкрити вбивство жінки з Крижопільської громади, обіцяють 100 тисяч гривень

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *