Головні новини

На Вінниччині судитимуть керівника підприємства, який самовільно зайняв водосховище

0

До суду передано обвинувальний акт стосовно керівника одного з підприємств Жмеринського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному власнику).

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2016 році на території Мурафської сільської ради підприємець, не набувши права власності або права користування земельною ділянкою у встановленому законом порядку, самовільно зайняв та почав використовувати земельну ділянку водного фонду (Клекотинське водосховище) площею майже 265 га для ведення господарської діяльності, а саме – риборозведення та вилову риби.

Незаконними діяннями підприємця Мурафській сільській раді спричинено матеріальну шкоду на суму 917 тис. грн.

У разі доведення винуватості в судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу в розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту до шести місяців.

Окрім того, як повідомлялося раніше, прокуратурою до Господарського суду Вінницької області подано позов про зобов’язання повернути зазначену земельну ділянку водного фонду орієнтовною вартістю 265 млн грн у власність держави.

На Вінниччині зареєстрували майже 77,3 тисяч підозр на COVID-19

Previous article

За забруднення річки на лаві підсудних опинилася жителька Вінниччини

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *