Головні новини

Ракетний удар по Вінниці

0

Сьогодні, 14 липня, Вінниця зазнала ракетних обстрілів. Внаслідок цього серед цивільного населення загинуло кілька десятків людей, однак пошуки тривають і досі. Щоб детальніше розібратися у ситуації до міста приїхав й міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Детальніше про це під час брифінгу на місці події розповіли голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов та міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

“Сьогодні відбувся приліт російських ракет у самий центр Вінниці. Міста, яке знаходиться далеко від зони бойових дій. Проте, завдяки такому ворогу, як Росія, небезпека існує і тут. Я пройдуся по хронології, щоб ми зрозуміли скільки сьогодні було загиблих та поранених. Відтак, о 10:12 була “Повітряна тривога”, а о 10:43, тобто через пів години, на цьому ж місті пролунав вибух. Прямо за нашою спиною знаходиться епіцентр. Виклики спецслужб за номерами 101, 102 і 103 надійшли о 10:45, тобто за хвилину-дві після вибуху і вже в 10:46-10:49 приїхали перші служби. На місці події виявили залишки двох ракет типу “Калібр”, однак остаточно встановлять після проведення експертиз, адже зараз ми можемо говорити лише про попередні результати. Всього окупанти випустили чотири ракети, дві з яких збила наша ППО, а решта, на жаль, досягли своєї мети”, – розповів Денис Монастирський.

Наразі відомо про 22 загиблого, троє з яких – це діти. До лікарів звернулася 91 людина, 52 з яких госпіталізували. Також відомо, що 34 постраждалих у важкому стані, серед яких й п’ятеро дітей, а ще п’ять – у критичному. Вони отримали опіки, травмування, вибухо-мінні травми

Тривають пошуково-рятувальні роботи. Точна кількість жертв наразі невідома.

 

 

РФ завдала удару по Вінниці під час конференції в Гаазі, присвяченій її злочинам – Кулеба

Previous article

«Таке не могли зробити люди, це — скоти»: Зеленський про обстріл рашистами Вінниці

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *