Новини

Співробітники СБУ викрили вінничанина, який кілька років був на зв’язку з ФСБ

0

Співробітники СБУ викрили вінничанина, який кілька років був на зв’язку із федеральною службою безпеки російської федерації. І хоча в суді чоловіка було визнано винним, його звільнили від кримінальної відповідальності, оскільки “внаслідок його дій шкоди інтересам держави не заподіяно”.

Про це йдеться на Facebook-сторінці УСБУ у Вінницькій області.

Так, за повідомленням Служби безпеки, чоловік здійснював збір інформації на виконання завдання представників організацій, діяльність яких координується спецслужбами росії. В нього вилучили мобільний пристрій та ноутбук з доказами протиправної діяльності, а також повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 14 (готування до кримінального правопорушення), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Вінницький міський суд виніс вирок, за яким його визнано винним у вчиненні вказаного злочину. Однак, за повідомленням СБУ, “обвинуваченого було звільнено від кримінальної відповідальності, оскільки він не вчинив на виконання злочинного завдання, отриманого від представників іноземної спецслужби, жодних дій, і шкоди інтересам держави протиправними діяннями не заподіяно”.

Водночас, українські спецслужбовці повідомляють та попереджають про небезпеку вербування ворожими спецслужбами.

– Як тільки Ви зрозуміли, що стали об’єктом вербувального впливу ворожої спецслужби – негайно звертаєтесь до Служби безпеки України, – зазначають в Службі безпеки. 

Телефони гарячих ліній на Вінниччині: (093) 109 76 69; (0432) 53 13 09.

Відтепер у Вінниці існує кілька видів сигналів тривоги, які сповіщають про різні небезпеки

Previous article

ВІННИЧАНИНУ ВИСУНУЛИ ПІДОЗРУ ПРО ПІДТРИМКУ «РУСЬКОГО МИРУ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини