Новини

Телефонний шахрай ошукав літню вінничанку, яка хотіла врятувати доньку від неіснуючої аварії

0

У Вінниці викрили телефонного шахрая, який працював за схемою “Ваша донька потрапила в ДТП”. Зловмисник ошукав 82-річну жінку, яка віддала йому понад 300 тисяч гривень. 

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

До поліції звернулася 82-річна жителька Вінниці. Заявниця розповіла, що на її мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого абонента. Чоловік представився лікарем та повідомив, що її донька потрапила в аварію і їй потрібні кошти на лікування. Згодом до пенсіонерки прийшов чоловік, якому вона й віддала гроші. Зрозумівши, що її ошукали, звернулася до правоохоронців.

“Правоохоронці встановили та розшукали 34-річного жителя Донецької області, який ошукав пенсіонерку. Зловмисник працював за популярною телефонною схемою “Ваша родичка потрапила в ДТП”. Жінка віддала незнайомцю 3100 доларів, 4700 євро та 24000 гривень на лікування своєї доньки”, – йдеться у повідомленні.

Особу зловмисника встановили за допомогою камер відеоспостереження. Ним виявився житель Донецької області. Чоловік вже потрапляв у поле зору поліції за вчинення аналогічного злочину. Його розшукали на території іншої області.

“Поліція вкотре закликає громадян бути обачними та не довіряти подібним дзвінкам. Перевіряйте, де дійсно знаходяться ваші рідні. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, звертайтеся до поліції”, – наголошують у поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за шахрайство. Чоловіку загрожує до трьох років в’язниці.

У вінницькому центрі «Я-Маріуполь» роблять щеплення проти ковіду

Previous article

На Вінниччині голова районної ради видавав розпорядження щодо призначення собі матеріальної допомоги

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини