Протягом січня 2022 року спеціалістами Вінницького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснювались постійні моніторингові обстеження суб’єктів господарювання різних форм власності на території Вінницького району щодо дотримання протиепідемічних заходів з профілактики поширення коронавірусного захворювання (COVID-19) та режиму роботи закладів в умовах карантину
Всього здійснено 307 моніторингових обстежень об’єктів, з них:
* закладів дошкільної освіти – 12;
* об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 84;
* об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 39;
* закладів громадського харчування – 67;
* агропродовольчих ринків – 17;
* аптек – 15;
* перукарень – 6;
* готелів – 4;
* інших – 50.
За результатами перевірок складено 20 протоколів на суб’єкти господарювання за адміністративні правопорушення щодо недотримання протиепідемічних заходів з профілактики поширення коронавірусного захворювання.
Найпоширенішими порушеннями були: недотримання працівниками закладів маскового режиму, нездійснення обробки контактних поверхонь кожних дві години, нездійснення температурного скринінгу працівникам та відвідувачам закладів громадського харчування.
Comments