ВІнничинаНовини

У Вінниці відбувся Всеукраїнський форум з аграрного права

0

Сьогодні, у Вінниці відбувся Всеукраїнський форум з аграрного права «Головні тенденції 2022». Юристи та учасники земельного ринку обговорювали актуальні правові питання відкриття ринку землі. Розповідали, про поточні проблеми аграрної галузі та визначали останні тенденції розвитку аграрного сектору.

Джерело : 

«За підсумками 2021 року Вінниччина є одним з лідерів у виробництві агропромислової продукції. І сьогодні ми лише на першому етапі розвитку ринку земельного і нам дійсно зрозуміти, що відбувається? Які недоліки. Що ми маємо зробити, щоб цей ринок дійсно запрацював. І запрацював активно із залученням інвестицій, – каже Анна Огренчук, Президентка Асоціації правників України, співзасновниця та керуюча партнерка LCF Law Group.


За словами Юрія Мельника, радника голови правління ПАТ “Миронівський хлібопродукт”, міністра аграрної політики України (2006–2010р), аграрний сектор має перспективи для інвестицій, якщо працювати й займатись цим стабільно і професійно. «Якщо ми не говоримо про якісь геополітичні події, то з точки зору сектору, якщо ним займатись у ньому є перспективи. Аграрний сектор в Україні безперечно має проблеми, але він має потенціал. Якщо ним займатись системно, професійно, щоденно то обов’язково буде результат, якому можуть позаздрити інші сфери економіки», – зазначив Юрій Мельник.


Також, на форумі виступили правники та нотаріуси, які безпосередньо розв’язують питання земельного ринку. Торкнулись складнощів оформлення купівлі землі, вартості послуг, тривалості процесу. Обговорили і проблеми рейдерства, і виконання судових рішень.


За словами Віталія Кузьмишина, голови Сьомого апеляційного адміністративного суду, Україна має досить великий потенціал правового розвитку в аграрному секторі.«Ми розуміємо що для того, щоб цей напрямок працював тут має належним чином працювати освіта. І важливою є підготовка фахівців саме в аграрному секторі», – каже Віталій Кузьмишин.

У Вінницькому районі викрили незаконне виробництво алкогольного конфіскату

Previous article

Шість замість чотирьох: У Вінниці змінили вирок підприємцю, який ошукав людей на майже 10 мільйонів гривень

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *