ВІнничинаГоловні новиниЗдоров'я

У Вінниці відкрили новий корпус лікарні швидкої допомоги

0

У Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги, що на Київській, відкрили новий корпус, де «швидка» завозить пацієнта в приміщення. В триповерховій будівлі на першому поверсі розташовано відділення екстреної допомоги, діагностичні кабінети, ізоляційний бокс, зона реєстрації, перев’язувальна, кабінети гінеколога і ЛОР-а. На другому поверсі – палати інтенсивної терапії. На третьому – чотири операційні.

Будувати новий корпус у Вінниці почали в 2017 році. В 2019 році проект увійшов до програми «Велике будівництво». Загалом новий корпус разом з обладнанням обійшовся у 293,7 млн грн, з яких 141,9 млн грн – державний бюджет і 151,8 млн грн – бюджет Вінницької громади.

На відкритті відділення екстреної допомоги були народна депутатка Ірина Борзова, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов і голова обласної ради Вячеслав Соколовий. Медики показали відділення і розповіли, як все працює.

«Чотири операційних зали повністю оснащених всім сучасним обладнанням. У нас вбудована інтеграційна система яка в собі об’єднує всі прилади і обладнання що працюють в 4 операційних. Є сучасне, експертного класу, ендоскопічне обладнання. Для нормального введення хворого в передопераційний процес, а він має в собі введення анестезії, і забезпечення в після операційному періоді. Є сучасні наркозні препарати з повними складовими. Наявні сучасні столи. Система може поєднати всі комп’ютери в лікарні. Під час операції, коли пацієнт знаходиться на операційному столі, в цей момент в режимі реального часу транслюється відео та аудіо, яке можуть переглядати усі фахівці що мають доступ. Окрім того, можна забезпечити консультування фахівців з інших лікувальних закладів з всього світу, де є доступ до інтернету. Тут є можливість виконання надскладних оперативних втручань, які потребують довготривалого залучення лікарів і техніки, яка в нас теж тут присутня, і додаткових умов. Система дає можливість забезпечити теле-медицину. Можна навчатися сидячи в аудиторії», – розповів завідуючий операційним відділенням Мазур Валерій Петрович.

Відбулося засідання постійної комісії з питань агропромислового розвитку та земельних відносин

Previous article

Вінничанам нагадують про необхідність технічного обслуговування внутрішніх мереж газопостачання

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *