ВІнничинаГоловні новини

У Вінниці відновили роботу 85% підприємств

0
У Вінниці станом на 10 травня відновили роботу 85% підприємств.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

Посадовець зазначив, що не всі підприємства, які відновили роботу, працюють на повну потужність. Утім, окремі компанії працюють у цілодобовому режимі або збільшили тривалість робочої зміни до 12 годин.

Як повідомлялося, на територію громади у рамках релокації бізнесу із зони бойових дій перевели свої виробничі потужності 17 підприємств. У громаді стартує пілотний проєкт з надання консультаційної підтримки для релокованих та місцевих підприємств з питань роботи в умовах війни.

Станом на кінець квітня Міністерство економіки опрацювало понад тисячу заявок від представників бізнесу щодо перенесення виробних потужностей підприємств з територій, де ведуться бойові дії. За даними Мінекономіки, найчастіше прихисток підприємствам дають Закарпатська, Львівська та Чернівецька області, також активно, але трохи рідше бізнес переміщується до Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Загалом вже більше 400 підприємств переїхали, а 216 із них відновили свою роботу. Також для близько 500 підприємств підібрані майданчики, зараз вони перебувають на різних стадіях транспортування.

Під час виконання бойового завдання біля острова Зміїний загинув 34-річний військовий з Вінниччини, який служив у морській авіації

Previous article

Черги на заправках та бензин по 60 гривень: коли закінчиться дефіцит

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *