КультураНовини

У Вінниці в обласному архіві експонуються оригінали документів часів УНР

0

До 30-ї річниці Незалежності України в читальному залі №1 Державного архіву Вінницької області відкрито тематичну виставку документів та матеріалів

Джерело  Depo.Вінниця

Особливістю нинішньої виставки є те, що чи не вперше експонуються не копії, а оригінали документів часів УНР. На особливу увагу заслуговують метрична книга про народження з м. Козятин, де є запис про народження сестри Михайла Грушевського Ганни, звернення Генерального секретаріату УНР до населення Волині й Поділля (липень 1917 року), інформація про розташування центральних державних інституцій УНР у м. Вінниці в лютому 1919 року тощо.

Серед документів новітнього часу привернуть увагу відвідувачів рішення місцевих органів влади, ухвалені в перші місяці незалежності: вступне слово голови Вінницької обласної ради Миколи Дідика на відкритті 7-ї сесії 21-го скликання (4 жовтня 1991 року), заходи міської влади з переведення Вінниці до роботи в ринкових умовах (5 вересня 1991 року)тощо.

Виставку підготували архівісти відділу інформації та використання документів Державного архіву Вінницькоїобласті. З архівними документами можна ознайомитися в читальному залі №1 ДАВіО за адресою: вул. Соборна, 17, до 1 вересня.

На Вінниччині посилили контроль за правопорядком

Previous article

Пасічники Вінниччини відзначили своє професійне свято

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *