ВІнничинаЗдоров'я

У Вінниці перевіряли якість води у Південному Бузі

0

За попереднім даними показник розчиненого у воді кисню становив від 8,8 до 9,6 мг/дм3 при нормі не менше 4,0 мг/дм3. Тобто, на цей час кисню у воді вистачає.

З 11 квітня 2022 року на водоймах Вінницької області почалась весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів на час нересту.

Задля спостереження за якістю поверхневих вод спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю спільно з спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області провели огляд узбережжя та відібрали проби поверхневих вод р. Південний Буг в межах м. Вінниці.

Відбір проб робили у таких точках:
1) р. Південний Буг перед м. Вінниця біля об’їзного мосту.;
2) р. Південний Буг м. Вінниця вул. Гонти;
3) р. Південний Буг вище Сабарівської гідроелектростанції;
4) р. Південний Буг нижче скиду КП «Вінницяоблводоканал».

Проводилось вимірювання розчиненого у воді кисню в кожній точці. За результатами вимірювань показник розчиненого у воді кисню становив від 8,8 до 9,6 мг/дм3 при нормі не менше 4,0 мг/дм3. Зараз проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб, в ході якого будуть визначені основні показники забруднюючих речовин, концентрація яких нормується для водойм господарсько-побутового призначення.

На Вінниччині успішно проходить посівна!

Previous article

На Вінниччині затримали чернігівця який перевозив гранати та наркотики

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *