ВІЙНАВІнничина

У Вінниці судитимуть «кореспондента» антиукраїнського сайту

0

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 50-річному громадянину України в публічних закликах до вчинення дій, з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України) та державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

«За даними слідства, підозрюваний з 2014 року співпрацював із керівником та власником інтернет-видання, яке систематично публікувало матеріали антиукраїнського характеру із закликами до зміни адміністративно-територіального устрою України. 
Власник ЗМІ, протиправна діяльність якого розслідується в окремому кримінальному провадженні, найняв підозрюваного як позаштатного кореспондента та автора публікацій без дотримання встановленого чинним законодавством порядку працевлаштування громадян.
Підозрюваний отримав від «роботодавця» завдання готувати заздалегідь неправдиві тенденційні матеріали, спрямовані на розхитування суспільно-політичних настроїв та поширення в них ідей, поглядів, переконань, спрямованих на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України.
Після 24 лютого 2022 року акцент публікацій змістився на викривлення реальних обставин воєнної агресії росії проти України та приховування злочинів військовослужбовців рф. 
Слідством встановлено понад десяток таких публікацій, які були оприлюднені підозрюваним у згаданому інтернет-виданні під псевдонімом.
Наразі за клопотанням прокурора суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави», – йдеться у повідомленні.

За вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такого. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

У ТРОСТЯНЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ПУТЬ ПОЛЕГЛОГО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ІГОРЯ НАКОНЕЧНОГО

Previous article

Допомога ЗСУ: вінницькі волонтери вже шукають необхідні речі на осінь і зиму

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА