Головні новиниНовини

У Польщі поліцейські забили до смерті 25-річного жителя Вінниччини

0

У місті Вроцлав поліцейські забили до смерті   хлопця з Вінниччини. Він працював на будівництві. Помер у витверезнику після затримання місцевою поліцією.  Відомо, що поліцейські застосовували до чоловіка грубу фізичну силу.

Інформація з посиланням на видання My Vin.

Подія сталася 30 липня, але розголосу набула після публікації в польському виданні  “Gazeta Wyborcza від 2 вересня.

Відомо, що того дня 25-річний Дмитро затримався із друзями після роботи, напідпитку повертався додому міським автобусом. За версією, поліцейських –  водій автобусу, помітив його неадекватну поведінку, нібито хлопець бив головою у вікно автобуса. Водій викликав швидку допомогу та поліцію, які на одній із зупинок висадили хлопця з громадського транспорту та відвезли до витверезника.  

Поліцейські свідчили, що затриманий поводив себе  агресивно і навіть кусався. Щоправда, записів із  нагрудних камер немає, їх вимкнули одразу після затримання. Дані з камер з’явилися вже після перевезення українця до витверезника. На них видно, що затриманий скутий наручниками, а на обличчі помітні характерні сліди від застосування перцевого газу.

“Gazeta Wyborcza” звертає увагу, що упродовж години щодо хлопця застосовували надмірну фізичну силу: били поліцейськими палицями, кулаками, ногами, придушували.

За свідченнями поліцейських, українець перестав подавати ознаки життя, коли його ременями прив’язали до ліжка, бо поводив себе дуже агресивно.

Щоправда польське видає повідомляє: “Один з поліцейських притискає йому шию коліном, другий душить руками. Наступний обома руками притискає затриманого кийком”.

Після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя, поліцейські та лікарка  медзакладу намагалися надавати йому допомогу, а потім викликали швидку. Але реанімація була безрезультатною.  Дмитро помер о 23:53.

Про те, що з Дмитром щось трапилося  запідозрила його дівчина. Разом з друзями вони  кілька днів шукали зниклого. Востаннє того злощасного дня  він підняв слухавку і сказав : ” Я на зупинці…”, а далі зв’язок обірвався.

За даними видання, попередні висновки експертів вказують на те, що ймовірною причиною смерті стало насильницьке задушення. Двох поліцеських звільнили, ще двох усунули від служби. Триває розслідування.

Померла заступниця директора Вінницького технічного коледжу

Previous article

Шкільний скандал у Вінниці: першачки не мають достатньо місця в класі

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *