ВІнничинаГоловні новини

Хабар за землю: є нові деталі у справі судді районного суду з Вінниччини

0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що було завершено слідство у справі стосовно судді.

У понеділок, 13 грудня, прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, стосовно судді одного з районних судів Вінницької області, який одночасно є Головою вказаного суду. Про це повідомляє пресслужба САП.

«За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 000 гривень за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. гривень (4620 дол. США), за прийняття рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку(пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. доларів США та 1 620 доларів США.

17 вересня 2021 року прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено вказаному судді про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

На сьогодні матеріали кримінального провадження відкриті судді та його адвокатам для ознайомлення.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — сказано у повідомленні.

У Вінниці збирають гуманітарну допомогу для бійців на Сході

Previous article

У платіжки вінничан за листопад додали два нових рядки: абонплата за гарячу воду та опалення

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *