Новинисоціальна політикаСпорт

Як може змінитись «Спартак» на узбережжі Південного Бугу в центрі Вінниці: зі спорткомплексом і зоною відпочинку. Проект

0

У центрі Вінниці на березі Південного Бугу знаходиться спортивна школа олімпійського резерву з веслування імені Юлії Рябчинської. Територію більшість вінничан знає, як «Спартак». Біля школи чимала територія, де вінничани відпочивають влітку. Але багато років ні школа, ні територія, не ремонтувались. Будівлі та сам елінг ще з «радянських» часів, вихід до річки, де спортсмени спускають човни на воду, не облаштований. Хоча саме в цій школі готують спортсменів до світових змагань і олімпіад. Свого часу тут тренувалась і Олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська, яка виборола для України «золото» і «срібло» на олімпіадах.

«Спартак» будуть змінювати. Архітектор Віталій Плясовиця, який проектував школу на «Поділлі», показав екскізні проекти реконструкції території і спортшколи. З новим спортивним комплексом із залами для гри у волейбол, адміністративною будівлею, елінгами, причалом і зоною відпочинку.

Минулого року народна депутатка Ірина Борзова, яка входить до складу Комітету з питань молоді і спорту, звертала увагу на необхідність реконструкції школи та повідомила що залучила з державного бюджету кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію.

 

 

«Щоб Україна мала олімпійське золото, необхідно нарешті, повернутись обличчям до спортсменів.

Як вінничанка та народний депутат я не могла бути осторонь і не відреагувати .

Мій перший крок – залучила з державного бюджету 700 тис грн по програмі соціально-економічного розвитку для того щоб відкоригувати проектно-кошторисну документацію на реконструкцію школи ім. Рябчинської. Без ПКД реконструкція неможлива.

Крок другий. Ми будемо все робити аби цей проект увійшов до програми президента «Велике будівництво». В рамках якого тут мають збудувати новий сучасний спорткомплекс. Провести реконструкцію існуючих будівель для зберігання інвентаря. Провести роботи з берегоукріплення річки Південний Буг і збудувати причал.

Важливо, також, що тут проведуть комплексний благоустрій території зі спортивними і дитячими майданчиками, які будуть доступні для всіх вінничан!

Третій крок. Спартак буде дійсно спортивним для молоді, дітей та спортсменів», – писала Ірина Борзова на своїй сторінці в «Фейсбук».

Вінничaн попереджaють про погіршення погоди

Previous article

У Вінниці молодь вчили збирати «тривожні валізи»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини