ВІЙНАВІнничинаКультура

Відбулася прем’єра фільму «‎Шоста печатка», який знімали у Вінниці

0

Вчора 24 лютого, у Вінниці презентували психологічний короткометражний фільм “Шоста печатка”. Прем’єра відбулася у кінотеатрі “Родина”. Стрічку присвятили українським жінкам, які нині захищають українську землю на передовій.

Дату виходу фільму обрали не випадково. 24 лютого виповнюється рік з моменту повномасштабного вторгнення РФ. Стрічка розповідає історію вінничанки Тетяни, життя якої змінюється після ракетного обстрілу Будинку офіцерів.

“Дякуємо усім небайдужим, які допомогли у створенні кінострічки та підтримали її донатами. Передусім, фільм присвячений українським жінкам. Адже нині на фронті воюють 53 тисячі захисниць. А поштовхом до цього стала історія, яку я почув в “Епіцентрі”. Була вільна каса, де я запитав за продавчиню. Як виявилося, жінка пішла на фронт”, – розповів режисер фільму Георгій Білошицький.

За сюжетом, жінка виховує п’ятирічну доньку та займається волонтерством. У неї не складається особисте життя після розлучення і несподівана поява у житті Максима може щось змінити на краще. Однак після того, як вона потрапляє під ракетний обстріл, який стався у Вінниці 14 липня, все кардинально змінюється. Зрештою, головна героїня усе кидає та вирушає на фронт.

Зйомки тривали близько місяця з грудня минулого року по січень 2023. Ініціатором, сценаристом та режисером картини виступив Георгій Білошицький, який родом з Вінниці.

Наразі у планах режисера друга частина короткометражного фільму “Шоста печатка”. Там йтиметься про життя головної героїні Тетяни на фронті.

У Вінниці продовжили термін реєстрації кандидатів на участь у Програмі «Муніципальне житло»

Previous article

РІК ВІЙНИ: ВІДОМО ПРО ПОНАД ТИСЯЧУ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ З ВІННИЧЧИНИ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА