ВІЙНАЗдоров'я

Вінничан просять не скуповувати йод в аптеках!

0

Останнім часом в аптеках Вінниччини попит на калію йодид значно збільшився.Але препарат може стати небезпечним, якщо його приймати для профілактики. Людям, старшим за 40 років, приймати калію йодид взагалі не рекомендують.

Про це повідомили в ОВА.

Ендокринолог, медичний директор Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру Інна Семенюк, пояснила кому потрібна йодна профілактика.

«Будь ласка, не скуповуйте в аптеках препарати йоду, вони не потрібні. У разі ядерної катастрофи ефективний лише калій йодид. Однак, він також не потрібний всім і не варто його масово скуповувати! Тільки в разі офіційного оголошення про те, що сталася ядерна катастрофа протягом шести годин потрібно прийняти калію йодид. Препарат можуть приймати діти, підлітки та дорослі до 40 років. Віковій категорії населення 40+ калій йодид не потрібно пити. Побічні ефекти приймання цього препарату перевищують його лікувальні властивості. З метою профілактики приймати пігулки категорично заборонено! У разі небезпеки потрібно випити таблетку в залежності від віку», – пояснила Інна Семенюк.

Використання спиртового розчину йоду чи розчину Люголя є неефективним та завдасть лише шкоди!

Ще влітку Міністерство охорони здоров’я України на своєму офіційно сайті поширило пам’ятку йодної профілактики в разі радіаційної аварії https://cutt.ly/CBiLJKQ.

Що надихає вінницьких художників?

Previous article

«ПІД ЧАС ВІЙНИ НЕОБХІДНО ПІДТРИМАТИ КОЖНИЙ ЗАКЛАД КУЛЬТУРИ ВІННИЧЧИНИ», – ІГОР ІВАСЮК

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА