ВІЙНАВІнничина

На Вінниччині освятили новозбудований храм ПЦУ

0
На Вінниччині на території однієї з військових частин Національної Гвардії України освятили новозбудований храм Православної Церкви України.

Спочатку планувалось звести капличку, але згодом вирішили, що має бути церква, де на Службу зможуть прийти до півсотні військовослужбовців, каже командир військової частини Володимир Джула. В умовах воєнного стану храм відвідуватимуть лише нацгвардійці. Після перемоги України доступ відкриють усім жителям міста, каже Володимир Джула.

“Церква потрібна для воїнів, бо вони виконують поставленні завдання у зоні бойових дій. Вони завжди можуть прийти сюди і побути на одинці, помолитися і морально та психологічно”, – каже Володимир Джула.
Будували церкву протягом 2 років. Завершили зовнішні роботи рік тому, перед повномасштабним вторгненням РФ. Попри війну, протягом цього року в храмі тривали внутрішні роботи. 23 лютого освятили вівтар. Першу Божественну Літургію очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Роботи із внутрішнього оздоблення храму триватимуть ще щонайменше 2 роки. 4 тижні тому його почали розписувати нацгвардійці. На стіни мають бути нанесені 35 образів святих. Всі роботи, за словами командира частини тут виконуються за кошти благодійників.

РІК ВІЙНИ: ВІДОМО ПРО ПОНАД ТИСЯЧУ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ З ВІННИЧЧИНИ

Previous article

ГУРТ KOZAK SYSTEM ПРИСВЯТИВ ПІСНЮ ВІННИЦЬКИМ ПІХОТИНЦЯМ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА