ВІЙНАГоловні новини

Третій місяць війни: загиблі герої Вінниччини

0

24 травня — три місяці від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Суспільне зібрало інформацію про загиблих захисників, про яких стало відомо упродовж третього місяця війни.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким захисників, які полягли за Україну. Вічна пам’ять героям!

Два місяці повномасштабної війни.
Наша редакція висловлює подяку за матеріал цифровому виданню Суспільне Медіа

Загиблі герої Вінниччини

Антон Ротарь

18 березня у віці 25 років загинув Антон Ротарь із Браїлова, який служив старшим матросом, навідником-оператором БМП-2 в 35-тій окремій бригаді морської піхоти. Поліг під Миколаєвом від авіаудару.

Захисник 3 роки відслужив за контрактом та був учасником бойових дій у зоні АТО/ООС. По завершенню контракту працював будівельником. Після повномасштабного нападу Росії пішов захищати Україну.

загиблі герої Вінниччини

Антон Ротарь

Анатолій Юзва

2 травня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Шевченкове, що під Волновахою, внаслідок осколкового поранення, загинув Анатолій Анатолійович Юзва із Липовця. Захисник народився 10.01.1975 року. Проходив службу у складі 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Із 2015 року на Донеччині захищав Україну. Про це йдеться на сторінці Липовецької міськради.

загиблі герої Вінниччини

Анатолій Юзва

Андрій Ван-фун-фу

Андрій Ван-фун-фу загинув 24 березня під час артилерійської атаки у місті Попасна Луганської області.

“5 березня був зарахований до лав Збройних Сил України та прийняв рішення приєднатись до оборони своєї Батьківщини”, — повідомила Козятинська міська голова Тетяна Єрмолаєва.

Андрій Кравчук

Андрій Кравчук поліг 25 квітня під Ямполем на Донеччині під час опору танковому наступу противника. Чоловік народився 18 грудня 1984 року, йому було лише 37 років.

Чоловік пішов добровольцем до лав ЗСУ 26 лютого і одразу потрапив на вогневі рубежі. А саме до складу 79-ої десантно-штурмової бригади.

загиблі герої Вінниччини

Андрій Кравчук

Андрій Тхак

Головний сержант Андрій Тхак загинув 28 квітня. Про це повідомили у Барській міській раді.

Андрій Шпаковський

Командир відділення зв’язку взводу управління мінометної батареї механізованого батальйону військової частини А0998, сержант-зв’язківець Андрій Шпаковський загинув у віці 43 років 13 травня. Чоловік народився та виріс у Вінниці. Поліг внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Комишуваха, що на Луганщині.

У 1997 по 1999-ті роки служив у Збройних Силах України. З 2015 по 2021 роки служив за трьома контрактами на сході України. Був у гарячих точках Луганської області у таких містах як Попасне та Золоте. Із 24 лютого пішов захищати Україну. 13 травня 2022 року, під час чергового наступу отримав поранення несумісні з життям внаслідок авіанальоту.

загиблі герої Вінниччини

Андрій Шпаковський

Артем Полянський

Артем Полянський загинув 9 травня від уламків вибухового снаряду у Донецькій області. Він служив у 80 окремій десантно-штрурмовій бригаді. Про це повідомив Жмеринський міський голова Анатолій Кушнір.

загиблі герої Вінниччини

Артем Полянський

Артем Лавровський

21-річний Артем Лавровський із Козятина поліг у Маріуполі. Про це повідомила Тетяна Єрмолаєва – Козятинський міський голова.

загиблі герої Вінниччини

Артем Лавровський

Богдан Вавілов

Cтарший сержант Національної гвардії України Богдан Вавілов помер 30 квітня внаслідок важкого поранення. Медики нейрохірургічного відділення лікарні ім. Мечнікова (м. Дніпро) десять днів боролись за його життя.

“19 квітня 2022 року Богдан отримав бойове осколкове черепно-мозкове поранення внаслідок артилерійського обстрілу у бою під с. Солодке (поблизу Волновахи). Під час російсько-української, незважаючи на тяжкий стан при пораненні, за свідченням спів-службовців, витягнув на собі двох поранених побратимів при спробі врятувати третього втратив свідомість”, — повідомив на своїй сторінці у фейсбук Андрій Гижко.

Богдан Гуцалюк

27 квітня в Чернігівській області загинув 22-річний Богдан Гуцалюк з села Лозна Уланівської громади. Про це йдеться на сторінці Уланівської територіальної громади.

Богдан Ляшенко

Командир військового гелікоптера Ляшенко Богдан Романович загинув у результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання. Чоловік родом із Вапнярки, що в Тульчинському районі. Про це повідомили в Тульчинській РДА.

загиблі герої Вінниччини

Богдан Ляшенко

Богдан Кокошко

Прапорщик Богдан Кокошко загинув на Харківщині. Про захисника відомо, що він народився та виріс у Вінниці. Навчався у школі №1. Отримав вищу юридичну освіту. Свого часу служив у лавах калинівського полку спеціального призначення “Ягуар”. У 2014 році Богдана Кокошка мобілізували. Після повернення вінничанин отримав медаль “Учасник АТО”.

загиблі герої Вінниччини

Богдан Кокошко

Богдан Желепа

Богдан Желепа загинув на Донеччині в боях за Україну. Чоловік житель с. Гостинне, народився 04 вересня 1998 року. Про це повідомили у Немирівській міській громаді.

загиблі герої Вінниччини

Богдан Желепа

Вадим Мазур

20-річний Вадим Мазур загинув 30 квітня у Донецькій області. Народився — 10 жовтня 2001 року у селі Кунка Гайсинського району. Про це повідомили у Гайсинській районній державній адміністрації.

загиблі герої Вінниччини

Вадим Мазур

Василь Довгань

Стрілець Вінницької Крайової команди УНСО, командир відділення, сержант Довгань Василь Сергійович під позивним “Тайфун” загинув 12 травня внаслідок ракетно-бомбового удару російської авіації за місцем розташування підрозділу ЗСУ на Чернігівщині. Про це повідомив командир ВКК УНСО Сергій Чумак на своїй сторінці у ФБ.

загиблі герої Вінниччини

Василь Довгань

Василь Ільчук

Василь Ільчук загинув у боях за Україну поблизу острова Зміїний. Хлопець “виконував надскладне завдання в районі острову”, повідомила Оратівська селищна голова Галина Лошак. Чоловік родом з Оратова, служив у військовій частині А 1688, м. Миколаїв, у морській авіації.

загиблі герої Вінниччини

Василь Ільчук

Василь Степанюк

Житель села Сальниця Василь Степанюк загинув в бою на Луганщині, повідомляють в Уланівській територіальній громаді. Він — 1980 року народження.

Василь Глушко

Житель Калинівки Василь Глушко помер від важких поранень у військовому шпиталі. У нього залишились дві донечки та дружина. Про це повідомили у Калинівській міській раді.

40-річний захисник був мобілізований до війська в перший день війни. Народився 10 січня 1982 року у Калинівці. Закінчив загальноосвітню школу №1 у Калинівці, потім навчався у Новогребельському профтехучилищі.

загиблі герої Вінниччини

Василь Глушко

Василь Голубаха

Василь Голубаха – житель Гнівані, уродженець Могилівки Гніванської громади. Про його загибель повідомив колишній староста села Могилівка Юрій Мельник

Василь Підіпригора

Василь Підіпригора у 19 років вступив на службу за контрактом до батальону “Айдар”. В одному із боїв на Донеччині був поранений, але після шпиталю повернувся знову боронити Україну. Згодом потрапив у полон, після обміну знову воював і у 2021 році звільнився.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, повернувся на фронт. Але не загинув від кулі, а помер вдома, перебуваючи у відпустці. Зупинилося серце.

загиблі герої Вінниччини

Василь Підіпригора

Василь Підіпригора був відзначений відзнакою Президента “За участь в Антитерористичній операції”, нагрудним знаком “Учасник АТО”, медаллю “За участь в АТО”.

Василь Шпак

Молодший сержант Василь Шпак загинув 24 квітня 2022 року внаслідок вогнепального поранення, отриманого під час виконання бойового завдання по захисту України у населеному пункті Красногоровка.

Чоловік житель села Івашківці. Народився 6 січня 1971 року. Проживав у місті Донецьк, а з 2014 року, з сім’єю, повернувся на Батьківщину. Із 24 лютого пішов добровольцем захищати Україну. Про це йдеться на сайті шаргородської громади.

загиблі герої Вінниччини

Василь Шпак

Віталій Поважнюк

39-річний Віталій Поважнюк загинув 15 квітня. У нього залишилися дві доньки. Про це повідомив Могилів-Подільський міський голова Геннадій Глухманюк.

загиблі герої Вінниччини

Віталій Поважнюк

Віталій Лобода

Віталій Лобода із селища Сутиски загинув на Донеччині. Про це повідомили у місцевій школі-інтернат.

загиблі герої Вінниччини

Віталій Лобода

Віталій Михайловський

2 травня стало відомо про загибель жителя Козятина Віталія Михайловського. Про це повідомила Козятинська міський голова Тетяна Єрмолаєва.

Володимир Шикирявий

Військовослужбовець Володимир Шикирявий із села Будки загинув в Донецькій області. Йому було 50 років. Залишилася дружина та син, повідомили в Немирівській міськраді.

загиблі герої Вінниччини

Володимир Шикирявий

Владислав Українець

Владиславу Українцю із Хмільника було 22 роки. Він служив командиром 2 механізованого взводу механізованої роти військової частини А2960. Віддав життя, прикриваючи відхід своїх при наступі ворога. Про загибель Героя повідомили під час прориву на Антонівському мосту в Херсонській області.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, лейтенанту Владиславу Українцю 2 березня присвоєно звання Герой України (посмертно) з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

загиблі герої Вінниччини

Владислав Українець

Владислав Стадник

Владислав Стадник отримав важке поранення. Помер у шпиталі. Сиротою залишилась донечка Софійка, якій лише 4 роки.

У березні 2016 року пішов у військо солдатом, став сержантом, згодом старшим сержантом і командував взводом. Тричі продовжував контракт на службі у Збройних Силах України. За військову звитягу має 4 відзнаки, з них 2 відзнаки Президента, які вручили за самовіддану службу, повідомляють Липовецькі вісті.

загиблі герої Вінниччини

Владислав Стадник

Дмитро Чолинець

Старший солдат Чолинець Дмитро Михайлович народився 25 червня 1991 року у селі Криничка Городківської громади. Був призваним другим відділом Тульчинського РТЦК та СП. Загинув 26 квітня, повідомили у Тульчинській РДА.

Ігор Порох

Ігор Порох із Могилів-Подільського загинув за незалежність України 3 травня. Про це йдеться на сторінці Могилів-Подільської міської ради.

Костянтин Новожен

20-річний Костянтин Новожен загинув, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункт Красногорівка Донецької області, від вогнепальних поранень, отриманих внаслідок обстрілу росіянами. Про це йдеться на Facebook-сторінці Тульчинської РДА.

Відомо, що загиблий був лейтенантом, командиром 2 механізованого взводу 3 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини А 4004.

Микола Вакуленко

30 квітня 2022 року у бою з російськими окупантами загинув 44 -річний Вакуленко Микола Олександрович з Ладижина. Він був старшим солдатом, командиром відділення десятого батальйону однієї з військових частин Збройних сил України.

загиблі герої Вінниччини

Микола Вакуленко

Микола Войтко

46-річний Микола Войтко села Суворівське (Білоусівка) Тульчинської громади загинув 20 квітня. Про це повідомили у Тульчинській міській раді. Чоловік служив за контрактом, був старшим солдатом Збройних сил України, служив в зоні АТО/ООС з 2014 року.

загиблі герої Вінниччини

Микола Войтко

Микола Вольський

20-річний Микола Вольський загинув 28 квітня 2022 року. Про це повідомила Тульчинська РДА.

Він народився 02.05.2001 року в селищі Піщанка Тульчинського району. Був вихованцем Тульчинської школи-ліцею з ПВФП. В лютому 2021 року призваний на військову службу за контрактом, був навідником оператора механізованої роти військової частини А2896.

Микола Білан

Микола Білан народився у селі Іванівці, де зараз проживають його батьки та рідні. Сам захисник проживав також на Вінниччині в селі Бохоники.

загиблі герої Вінниччини

Микола Білан

Максим Слободянюк

Максим Слободянюк загинув 12 травня внаслідок ворожого обстрілу вакуумними бомбами. Він уродженець міста Ямполя, що на Вінниччині.

З першого дня повномасштабної війни, упродовж 78 днів захисник стояв на захисті Маріуполя та в надважких умовах разом з побратимами героїчно тримав оборону “Азовсталі”. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Ямпільської міської ради.

загиблі герої Вінниччини

Максим Слободянюк

Михайло Гутнік

53-річний військовий Михайло Гутнік, родом з села Демківка, що на Вінниччині, поліг у боях на Донеччині. Про це повідомляє Тростянецька селищна територіальна громада.

Михайло Урсоленко

Урсоленко Михайло Леонідович загинув під час обстрілу російськими військами на Cході України 25 квітня 2022 року. Він народився 20 липня 1985 року у селищі Вапнярка. Про це повідомляє Тульчинська РДА.

загиблі герої Вінниччини

Михайло Урсоленко

Олександр Божок

Вінничанин Олександр Божок загинув в шпиталі від осколкових поранень. Його поранили в Луганській області 26 квітня, а наступного дня він загинув. 9 травня, Олександра поховали у селі Зарванці.

Чоловік народився у Вінниці, закінчив Одеську юридичну академію. З перших днів війни пішов у тероборону міста, ніс службу на блок-постах.

загиблі герої Вінниччини

Олександр Божок

Олександр Валігурський

Житель селища Рибки Олександр Валігурський загинув 27 квітня 2022 року. Він був був молодший сержантом, командиром бойової машини – командиром механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону поблизу села Олександрівка Херсонської області. Про це повідомляють у Тульчинській РДА.

загиблі герої Вінниччини

Олександр Валігурський

Олександр Вернигорода

Військовий Олександр Вернигорода із села Носівці Кунківської громади захищав Україну з 2014 року. Боровся до останнього подиху. Останні роки жив та працював у Краснопілці.

загиблі герої Вінниччини

Олександр Вернигорода

Олександр Власюк

Із перших днів широкомасштабного вторгнення Росії Олександр Власюк на передовій — брав участь у звільненні Чернігівщини та Київщини. 28 квітня його серце зупинилося.

Олександр Цісар

Олександр Цісар — старший солдат, військовослужбовець ЗСУ. Загинув в боях з в ході відбиття російського вторгнення в Україну (місце — не уточнено). Нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).

Олександр Марченко

Народний депутат VIII скликання Олександр Марченко загинув у бою з російськими окупантами в Пущі Водиці на Київщині 7 березня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

Чоловік був уродженцем Вінницької області, мешкав у Білій Церкві. Йому було 57 років.

Олександр Мартюшев

Солдат, стрілець десантно-штурмового батальйону Олександр Олександрович Мартюшев 1994 року народження загинув 20 квітня під час виконання бойового завдання в районі н.п. Зарічне, Донецької області. Він був призваний на службу 26.02.2022. Про це повідомила Козятинська міська голова Тетяна Єрмолаєва.

Олександр Гончарук

“Українці москалям не здаються”, — такими були останні слова Олександра Гончарука, передає Калинівська міська рада.

Він народився 27 травня 1983 року у Вінниці, після закінчення школи навчався у Вінницькому політехнічному університеті. Останні роки проживав у Києві, працював у галузі ІТ-технологій.

“Двадцять шостого лютого син мав летіти в Америку по роботі, але він скасував поїздку і пішов захищати Київ, хоча ніколи не служив у війську, — розповідає батько загиблого Героя Василь Гончарук. — А коли окупантів відігнали від Києва, Олександр пішов захищати всю Україну”.

загиблі герої Вінниччини

Олександр Гончарук

Олександр Дробінчук

Cтарший солдат військової служби за контрактом Олександр Миколайович Дробінчук загинув від російської кулі. Відомо, що старший солдат військової служби Олександр Дробінчук народився у Вернигородку. Похорони відбулися у Калинівці, де чоловік поживав.

загиблі герої Вінниччини

Олександр Дробінчук

Олександр Палагнюк

Олександр Палагнюк загинув під час бою у Харківській області. Він вивчився на військового та з 2013 року служив у лавах армії. Був у гарячих точках, пройшов АТО та ООС. Про це на сторінці у фейсбук повідомила Джуринський сільський голова Галина Попсуй.

Олександр Черниш

28 квітня стало відомо про загибель молодшого сержанта, командира машини понтонно-мостової роти, Черниша Олександра Олексійовича із Бару. Він 1975 року народження, повідомили на сторінці Барської міськради.

Олександр Чередніченко

У результаті боїв під Донецьком загинув мешканець села Латанці Вороновицької ОТГ Олександр Чередніченко. Про це повідомили у ДНЗ “ЦПТО 1 м.Вінниці”, де він навчався.

Олександр Сербінов

Легкоатлет 44-річний Олександр Сербінов пішов із життя у бою проти окупантів на Харківщині. Про це повідомили у Вінницькій СДЮСШОР з легкої атлетики ВТО ВФСТ “Колос”.

Захисник — кандидат у майстри спорту України, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів країни з бігу на 400 і 800 метрів. Він є вихованцем Вінницької СДЮСШОР з легкої атлетики.

загиблі герої Вінниччини

Олександр Сербінов

Олексій Великий

6 травня, в боях з російськими окупантами на Донеччині, загинув Олексій Великий, родом з Іллінців. Про це повідомили в Іллінецькій міській територіальній громаді.

Олексій Кобилянський

3 травня на Донеччині у боях за Україну загинув Олексій Кобилянський. Військовий родом з села Мізяків Калинівської громади на Вінниччині. Йому було 38 років. Про це повідомили в Калинівській міській раді.

загиблі герої Вінниччини

Олексій Кобилянський

Олексій Кучерук

29 квітня стало відомо про загибель старшого солдата Олексія Кучерука. Йому було 40 років. Він з села Гарвишівка. Про це повідомила Барська міська рада.

Олексій Кучерук знаходиться праворуч.

Олег Антух

Із Олегом Антухом попрощалися 4 травня 2022 року у селі Кальник Дашівської громади, звідки захисник родом. Про це повідомляла голова Гайсинської РДА Людмила Головашич.

Олег Войтович

Олег Войтович мешканець села Олександрівка Северинівської громади Жмеринського району. Про його загибель повідомили у Жмеринській РДА.

Олег Поляруш

3 травня на Донеччині внаслідок обстрілу загинув Олег Поляруш, житель села Лука-Мелешківська. Йому було 37 років. Про його загибель на сторінці у фейсбук повідомив Богдан Августович.

Олег Заболотний

У результаті ракетного обстрілу 15 квітня загинув підполковник Олег Заболотний.Про це повідомили у Калинівській міській раді.

Чоловік народився та виріс у Калинівці, тут закінчив загальноосвітню школу-гімназію №2. Потім навчався в авіаційному училищі у Василькові, Криворізькому авіаційному коледжі, проходив службу у Національній гвардії України.

У 2014-2015 роках брав участь у бойових діях на Сході. У 41-річного Героя залишилися 16-річний син та 77-річна мати.

загиблі герої Вінниччини

Олег Заболотний

Павло Грицан

27 квітня у Луганській області загинув 27-річний Павло Грицан. У героя залишилася дружина та маленька дитина.

“Ми спілкувалися ввечері 26, він сказав, що все з ним добре. Тоді ж він попередив, що найближчі кілька днів не зможе виходити на зв’язок. Виявилося, що 27 квітня в обід він загинув: вони з побратимом сиділи в окопі, туди прилетів та розірвався снаряд. Величезний уламок влучив у голову. Він помер одразу, не був пораненим”, — розповіла сестра захисника Марія Грицан.

загиблі герої Вінниччини

Павло Грицан

Петро Каменецький

Петро Каменецький загинув 9 березня 2022 року від артилерійського обстрілу. Йому було лише 23.

В Збройні Сили України відправився служити за власним бажання у 2020-му. Службу проходив водієм-механіком у 59-тій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Захисник був одружений, разом з дружиною виховував дочку.

загиблі герої Вінниччини

Петро Каменецький

Роман Балаба

Вінничанин Роман Балаба, командир розвідувального відділення, загинув в Ізюмському районі Харківської області 14 квітня.

загиблі герої Вінниччини

Роман Балаба

Роман Верещак

Роман Верещак загинув на Київщині. Він уродженець села Семенки на Вінниччині. Загиблий герой перебував у лавах тероборони Київської області. Про це йдеться на Facebook-сторінці Барської міської ради.

Роман Вакарчук

22 квітня у селі Гарячківка на Вінниччині з військовими почестями поховали 27-річного молодшого лейтенанта Романа Вакарчука. Командир 3-го взводу 1-ї роти військової частини А 2980 загинув у бою на Херсонщині. Про це повідомив у фейсбуці журналіст Олександр Швець Джерело:

Роман Карпов

Вінничанин Роман Карпов 23 квітня загинув від кулі рашистського снайпера під Ізюмом.

загиблі герої Вінниччини

Роман Карпов

Роман Калмиков

21-річний студент Вінницького національного технічного університету Роман Калмиков поліг під Маріуполем. Він навчався на 3 курсі заочної форми навчання факультету менеджменту та інформаційної безпеки. Про це 11 квітня повідомили на сайті вишу.

загиблі герої Вінниччини

Роман Калмиков

Роман Здунік

21 квітня о 15.30 в бою під Попасною, що на Луганщині, загинув житель Теплицької громади з села Червона Долина Роман Євгенович Здунік. Про це йдеться на сайті Теплицької селищної ради.

Хлопець навчався в Теплицькому професійному аграрному ліцеї. В 2016 році підписав контракт для проходження служби в Збройних силах України.

загиблі герої Вінниччини

Роман Здунік

Роман Федорук

В боях на Ізюмському напрямку внаслідок ракетного удару загинув десантник Роман Федорук родом з Гайсина, що на Вінниччині. Загиблому було 35 років, вдома у чоловіка лишились дружина та 15-річна донька.

загиблі герої Вінниччини

Роман Федорук

Руслан Клоноз

Руслан Клоноз був військовослужбовцем мотопіхотної роти. 28 квітня він потрапив потрапив під ворожий артилерійський обстріл. Травми виявились несумісні з життям. Про це у Фейсбуці повідомив Турбівський селищний голова Ігор Соць.

Руслан Макаров

29-річний Руслан Макаров родом з села Лукашівка Вінницької області. Вдома на нього чекали тільки сестра та брат. Про його загибель повідомили у Ладижинській громаді.

Сергій Дроздов

Про загибель Сергій Доздова повідомляє Барська міська рада. На фото захисник ліворуч.

Сергій Григорчук

Сергій Григорчук житель села Тютьки, загинув 7 квітня.

Сергій Колісніченко

Військовий з міста Гайсин Сергій Колісніченко загинув 23 квітня. Він 1982 року народження. Про це повідомила голова Гайсинської військової адміністрації Людмила Головашич.

14 березня Сергій Колісніченко був нагороджений Орденом Данила Галицького за особисту мужність під час виконання бойових завдань, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Сергій Кінзерський

Сергій Кінзерський — старший солдат 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Загинув 11 травня в районі селища Тошківка Луганської області під час виконання бойового завдання.

Він мешканець Городківської громади. Влітку 2020 року поступив до ЦНТУ, навчався за спеціальністю “Фінанси, банківська справа та страхування”. Проходив службу у лавах військової частини А4279 – це 17-й окремий мотопіхотний батальйон 57-ї мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

16 квітня 2022 року Указом Президента України старший солдат Сергій Кінзерський нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Юрій Бондаренко

Юрій Бондаренко загинув 18 квітня в Луганській області. Про це повідомили у Глуховецькій територіальній громаді.

загиблі герої Вінниччини

Юрій Бондаренко

Юрій Селіванов

Під час виконання бойового завдання на Миколаївщині загинув Юрій Селіванов із Могилів-Подільського, 1968 року народження. Про це повідомив голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк.

Ярослав Кушпіта

Старший бойовий медик з Вінниччини Ярослав Кушпіта загинув у бою 30 квітня. Він воював два місяці та був в районах двох областей: Запорізької та Дніпропетровської. Про це повідомили в Жмеринська РДА.

Вадим Годонюк

Вадим Годонюк уродженець села Костянтинівка. Загинув у віці 24 років в боях біля міста Херсон внаслідок артилерійського обстрілу. Про це повідомив Турбівський селищний голова Ігор Соць.

Ігор Хмара

Підполковник Ігор Хмара служив в 7 бригаді тактичної авіації, що дислокується на Хмельниччині. Відзначений орденом “За мужність” ІІІ ступеня. З неба захищав Україну – Бориспіль, Ізюм, Пологи, Краснополівка, Дмитрівка. Загинув виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункта Липове.

Третій місяць війни: загиблі герої Вінниччини

Ігор Хмара

Дев’ять вінницьких поліцейських підрозділу особливого призначення “КОРД” загинули у Запоріжжі 22 травня внаслідок повномасштабного російського вторгнення Росії проти України: Зайцев Михайло, Подзігун Ігор, Антощук Віталій, Клименко Дмитро, Щербань Богдан, Булега Богдан, Олійник Віталій, Бондарчук Ігор, Турляк Артур.

Церковні громади Вінниччини виходять з підпорядкування московського патріархату та приєднуються до ПЦУ

Previous article

Змінили графік потягу через Вінницю, яким українці повертаються з Польщі

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА