ВІЙНАВІнничина

Вінницькому ліцею № 26 присвоїли почесне ім’я Героя України Дмитра Майбороди

0

Сьогодні, 26 серпня, на сесії Вінницької міської ради депутати одноголосно проголосували за присвоєння почесного імені Героя України Дмитра Майбороди Вінницькому ліцею № 26.

Дмитро Майборода — український військовий пілот, підполковник Збройних Сил України. Командир екіпажу літака Ан-26 з окремої бригади військово-транспортної авіації, Герой України.

У цьому ліцеї навчався льотчик. Тут про героїчного випускника пам’ятають, тут він зустрів гарних наставників та вірних друзів, саме тут з’явилася й мрія піднятися в небо. Із 2015 року на фасаді розташована меморіальна дошка на честь Героя.

— Саме на таких прикладах мужності, героїзму та незламності духу й має виховуватись молоде покоління, — прокоментувала директор ліцею № 26 Сніжана Резнік. — Ми намагаємось виховувати справжніх патріотів. Дмитро — людина з великої літери. Він віддав своє життя заради того, щоб врятувати цивільне населення: відводив підбитий літак, щоб той не впав на населений пункт. Тому цей подвиг мають знати наші учні й щорічно ми про це з ними говоримо, їм розповідаємо.

 

Довідково:

У липні 2014-го на відстані приблизно 5 км від російського кордону український Ан-26 було атаковано, імовірно, керованою ракетою типу «повітря-повітря». Це сталось на висоті 6500 метрів у районі міста Краснодон Луганської області. Літак почав втрачати керування…

На той час Дмитро Майборода вже мав неабиякий бойовий досвід. Пілотів, які могли б виконувати надзвичайно складні завдання, 2014-го було не так багато. Тож значна частка роботи припала саме на Майбороду — льотчика, який довго йшов до мрії через ТСОУ та цивільний виш… Із травня по липень виконав близько тридцяти бойових вилетів у район антитерористичної операції.

Вінницькі медики отримала понад 600 промокодів на безкоштовні поїздки

Previous article

Міськрада виділила 45 мільйонів на облаштування сховищ у школах, садочках та лікарнях Вінниці

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА