ВІнничинаГоловні новини

Кабмін розподілив 2,1 млн грн на Вінницьку область компенсацій за липень власникам житла, які прихистили переселенців

0

Кабмін 10 вересня затвердив розпорядження «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету на компенсацію витрат за липень 2022 р. за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану».

На Вінницьку область передбачено 2,146 млн грн.

Документ опублікований на сайті Урядового порталу.

 

 

«1. З метою покриття витрат за липень 2022 р. за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, виділити обласним державним адміністраціям для відповідних обласних військових адміністрацій та Міністерству розвитку громад та територій для Київської міської державної адміністрації (Київської міської військової адміністрації) 32748825 гривень згідно з додатком.

Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

2. Обласним та Київській міській військовим адміністраціям забезпечити компенсацію витрат власникам жилих приміщень приватного житлового фонду, які безоплатно розміщували в таких приміщеннях внутрішньо переміщених осіб…», – зазначено в документі.

Нагадаємо, на Вінницьку область для компенсацій за червень було передбачено 2,327 млн грн.

Як відомо, з 1 жовтня планують подвоїти суму компенсації власникам житла, які прихистили переселенців. Громадяни чи організації, які приймають на тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, отримуватимуть компенсацію в сумі 900 грн на місяць за кожного переселенця. Зараз така сума компенсації складає – 450 грн

В одному з храмів Гайсинського району виявили літературу, спрямовану на антиукраїнську діяльність

Previous article

Нa Вінниччині чоловік не плaтив зa оренду стaвкa п’ять років

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *