ВІнничинаГоловні новини

Нерухомість У Вінниці: Зростання Цін У 2023-Му Та Прогноз На Майбутнє

0

Чому Вінниця та регіон стали привабливими для іноземних інвесторів? Як безпечно продати, або придбати нерухомість. Та, які зміни на місцевому ринку – читайте далі в експертному інтерв’ю з директоркою агенції нерухомості “Нерухомо” Галиною Шарко.

Вона має 10-річний досвід роботи у сфері нерухомості та володіє всією актуальною інформацією про стан ринку нерухомості у Вінниці.

Наші журналісти поспілкувались із засновницею агенції нерухомості “Нерухомо” Галиною Шарко та дізнались її експертну думку стосовно актуальних питань про ціни на житло у Вінниці та прогнози на майбутнє.

Розкажіть нашим читачам про ситуацію на ринку нерухомості у Вінниці зараз? 

– Війна в Україні повністю змінила ситуацію на ринку нерухомості в Україні. Проте, Вінниця та Вінницька область мають хорошу перспективу для інвестицій у нерухомість.

За останні роки, ціни на житло та комерційну нерухомість у місті поступово зросли, що свідчить про попит на ринку. Особливо відчутний ріст цін зафіксований на новобудовах, які надають більше можливостей для інвестування.

У цілому, нерухомість у Вінниці приваблює покупців та інвесторів з різних регіонів України, а також з-за кордону. З іншого боку, ціни на оренду житла та комерційну нерухомість у Вінниці є помірними, що робить місто привабливим для тих, хто хоче жити та працювати в Україні.

Зважаючи на все вищезазначене, можна зробити висновок, що ринок нерухомості у Вінниці залишається привабливим та перспективним для інвестування.

Галино, чи можете навести статистичні дані про купівлю- продаж нерухомості у Вінниці? 

  • Моя робота вимагає регулярного огляду стану ринку нерухомості у Вінниці. За даними порталу нерухомості DOM.RIA, у 2021 році кількість угод з купівлі-продажу житла у Вінниці збільшилась на 15% порівняно з 2020 роком. Окрім того, середня ціна за м² житла також зросла в порівнянні з минулим роком і становила близько 20 тис. грн.
  • У першому кварталі 2022 року спостерігається зниження кількості угод з купівлі-продажу нерухомості в порівнянні з 2021 роком. Проте, ціни на житло та комерційну нерухомість залишалися стабільними.
  • За період з січня по березень 2023 року, кількість угод з купівлі-продажу нерухомості у Вінниці в порівнянні з попереднім роком збільшилася на 15%. Середня ціна за м² також зросла і склала близько 30 тис. грн.
  • Загалом, купівля-продаж нерухомості у Вінниці залишається досить активною, і ціни на нерухомість продовжують зростати. Однак, ситуація може змінюватися залежно від економічних та політичних факторів в країні.

Галино, Ви говорите, що нерухомість у Вінниці приваблива для іноземних інвесторів. Чим саме та чому? Наведіть аргументи…

По-перше, Вінниця знаходиться у зручному географічному положенні, має добре розвинену транспортну інфраструктуру, що дає змогу швидко та зручно дістатися до міст України та за її межі.

По-друге, на сьогоднішній день ринок нерухомості у Вінниці є стабільним та розвинутим. Вінниця – одне із міст України з високим темпом будівництва житла. Багато новобудов знаходяться в екологічно чистих районах міста, що забезпечує зручне та комфортне проживання.

По-третє Вінниця має багату культурну спадщину, велику кількість музеїв, театр та інші культурні заклади, що привертає до міста туристів. Це дає можливість інвесторам розглянути можливість інвестування в нерухомість з метою подальшої здачі в оренду для туристів та подорожуючих.

Нерухомість у Вінниці є привабливою для іноземних інвесторів завдяки своєму географічному положенню.

Чи буде ринок нерухомості залишатись стабільним у Вінниці?

– Прогнозувати розвиток ринку нерухомості завжди складно, оскільки на цю сферу впливає багато факторів, включаючи економічні та політичні умови, зміни в законодавстві та інші фактори. Проте, на даний момент можна заявити, що ринок нерухомості у Вінниці виявляє ознаки стабільності.

Як безпечно придбати або продати нерухомість? Всім відомо, що на ринку багато шахраїв..

-Купівля або продаж нерухомості є складним і відповідальним процесом, і важливо забезпечити безпеку всіх сторін в операції. Ось декілька порад, які можуть допомогти забезпечити безпеку при проведенні операції з нерухомістю:

  • Перевірте юридичну чистоту нерухомості: перш за все, необхідно перевірити, що нерухомість, яку ви плануєте купити, не має юридичних обмежень або проблем з правами власності.
  • Використовуйте послуги досвідченого ріелтора: ріелтор з багатим досвідом може допомогти уникнути багатьох неприємностей, пов’язаних з купівлею або продажем нерухомості.
  • Підписуйте документи з юридичним супроводом: найкраще, якщо купівля або продаж проводяться за участю юриста, який забезпечить правову безпеку операції.
  • Перевірте інформацію про продавця або покупця: перевірте, що інформація, надана сторонами, є достовірною та відповідає дійсності.

FIЇNKA 28 Квітня Запалить У Вінниці: «Це Буде Файний Плєс!»

Previous article

Вінницькі рятувальники провели інструктаж для школярів

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *