ВІЙНАНовини

СБУ спіймала зрадника, який охороняв російську катівню в Херсоні

0

Служба безпеки України затримала колишнього працівника херсонської тюрми, який після захоплення міста агресором став охороняти російську катівню.

Як повідомляє СБУ, після захоплення Херсона чоловікові була запропонована псевдопосада в лавах створеної агресором «исправительной колонии». Зловмисник погодився на пропозицію та добровільно написав заяву на вступ до загарбницького органу. Там його призначили до складу підрозділу охорони режимного об’єкта російської федерації, де загарбники незаконно ув’язнювали репресованих місцевих жителів, більшість з яких були учасниками руху опору.

У застінках загарбники катували українських громадян та намагалися вибити з них згоду на співпрацю з ворогом. За даними слідства, фігурант допомагав агресору охороняти камери та периметр російської катівні.

Під час визволення Херсона зловмисник вирішив втекти до Одеси, де намагався залягти на дно й тим самим уникнути правосуддя. Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі оголосили чоловікові підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу Україну. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Наприкінці листопада у Херсоні представники ДБР
викрили і затримали заступника міського голови Херсону, який під час тимчасової окупації міста працював на ворога. Йому повідомлено про підозру у колабораціонізмі та загрожує 12 років позбавлення волі.

На початку січня на Херсонщині ДБР провело обшуки у владіміра сальдо. У власній бібліотеці колаборант зберігав книжки про історію росії, життя імператриці Єкатерини II та посібник із сексу.

Також колаборанта сальдо звинуватили в ухиленні від сплати податків.

У Куп’янську старший інспектор податкової забезпечувала поповнення бюджету окупантів, — ДБР

Previous article

Прокуратура на Вінниччині повернула у власність громади земельні ділянки зі ставками вартістю понад 84 мільйони

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА