БізнесВІнничинаУКРАЇНА

Україна може розраховувати на €18 млрд фіндопомоги у 2023 році – Єврокомісія

0

Саміт міністрів фінансів країн Європейського союзу ініціював підготовлення виділення Україні щонайменше €18 млрд у 2023 році. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 21 жовтня, відео брифінгу опублікували в її Twitter.

За її словами, Україна сформулювала запит на фінансову підтримку в розмірі приблизно €3–4 млрд на місяць для забезпечення базових потреб. Передбачають, що донорами стануть США, Євросоюз і міжнародні фінансові інституції.

“То ж дискусія була про €1,5 млрд на місяць, які профінансує ЄС. Це дає загальну суму €18 млрд на майбутній рік. Це обсяг, на який Україна може розраховувати”, – сказала фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що Європа добре розуміє, наскільки важливе для України це надійне джерело доходу.

Для потреб України, яка протистоїть російській агресії, Світовий банк створив трастовий фонд, поповнити який можуть різні країни. Спецрахунок для переказу грошей країн – донорів України створив також Міжнародний валютний фонд, донори можуть надсилати через нього ресурси для допомоги Україні у вигляді грантів і позик.

11 жовтня міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що з 24 лютого Україна отримала майже $19,4 млрд фінансової підтримки від партнерів. До кінця цього року, за його словами, Україна розраховує отримати €5 млрд від Євросоюзу, $4,5 млрд – від Сполучених Штатів, $1,3 млрд – від МВФ.

Глава Пентагону Остін говорив про Україну в розмовах з Резніковим та Шойгу

Previous article

ВНАСЛІДОК ВИБУХІВ НА ПЕРЕПРАВІ В ХЕРСОНІ ЗАГИНУВ РОСІЙСЬКИЙ ПРОПАГАНДИСТ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Бізнес