Новини

Глава Пентагону Остін говорив про Україну в розмовах з Резніковим та Шойгу

0

Міністр оборони США Ллойд Остін обговорив ситуацію в Україні в телефонних розмовах з міністрами оборони України та Росії.

Під час телефонної розмови із українським колегою Олексієм Резніковим Остін підтвердив, що США готові продовжувати підтримку здатності України протистояти російській агресії.

“Міністр оборони Остін наголосив на підтримці міжнародною спільнотою розбудови міцної України та збереження її здатності захищати себе в майбутньому”, – мовиться на сайті міністерства оборони США.

Ллойд Остін також наголосив на зобов’язаннях союзників щодо безпекової допомоги Україні, які були узгоджені напередодні під час зустрічі “Рамштайн” 12 жовтня.

Також Пентагон повідомляє про телефонну розмову Ллойда Остіна із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

“Міністр оборони Остін наголосив на важливості збереження ліній зв’язку в умовах війни проти України, що триває”, – мовиться у заяві Пентагону про цю розмову.

Російська сторона повідомила, що очільники оборонних відомств торкнулись “проблем міжнародної безпеки, зокрема, ситуації в Україні”.

Це перша їхня розмова з травня цього року.

Нагадаємо що міністри оборони країн НАТО в середу, 12 жовтня, обговорили, як можна зміцнити системи ППО України, щоб протистояти ракетним атакам, які Росія здійснює по Україні.

Зведення Генштабу: Росія перекинула 2 тисячі мобілізованих на Херсонщину

Previous article

Україна може розраховувати на €18 млрд фіндопомоги у 2023 році – Єврокомісія

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини