Новини

У Вінниці ще один дитячий садочок відновив свою роботу. Поруч обладнали укриття

0

З 11 листопада, заклад дошкільної освіти №4 в мікрорайоні Вишенька у Вінниці, відчинив свої двері для дітей, які проживають у ВМТГ.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

За даними пресслужби, нещодавно поруч із дошкільним навчальним закладом №4 в підвальному приміщенні одного з ліцеїв міста адаптували й укриття, яке буде використовуватися для відвідувачів садочка та школи під час повітряної тривоги.

Укриття, яким користується малеча, оснащене усім необхідним та відповідає вимогам ДСНС, тобто приміщення має другий вихід, є витяжка, нове освітлення, вбиральні, Wi-Fi, вогнегасники та аптечки. Всі необхідні роботи виконано, адже безпека важливіше всього. Місто наразі перейшло від стратегічного планування до оперативних планів та працює над відповідними завданнями. «Відкриваємо чергові садочки у різних районах міста, щоб батьки могли залишити діток під наглядом педагогів. У звичному режимі у нашій громаді вже працюють 29 дитячих садків, з яких: 27 – комунальні. Вони мають власні захисні приміщення або використовують укриття, які відповідають нормам і розташовані поруч. Безпека дітей – найважливіше. І ми надалі будемо покращувати умови в укриттях дошкільних закладів», – зазначає Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За словами завідувачки дошкільного закладу №4 Світлани Березової, в укритті одночасно можуть перебувати до 100 діток і 50 дорослих.

«На сьогоднішній день, вже 40 діток відвідують ДНЗ. На щастя, за два останні дні укриттям ми ще не користувались, адже минулось без повітряних тривог. На випадок небезпеки, діти у супроводі вихователів та помічників будуть оперативно одягатись та переходити до укриття. Аби малеча не хвилювалась та з легкістю перебувала в сховищі, адміністрація садочка підготувала план проведення цікавих занять та музичних хвилинок», – каже Світлана Березова.

Нагадаємо, що на час повітряної тривоги вінничани також можуть скористуватися укриттям, аби перечекати загрозу обстрілів.

У Вінниці виявили нетверезого автомобіліста із підробними документами

Previous article

Вінничaнин вкрав у родички золоті прикрaси

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини