ВІЙНА

У мережі запустили фейк про референдум щодо приєднання західних областей України до Польщі

0

У Twitter поширюється фейковий лист від імені польського посольства в Україні разом із заявами про нібито плани Польщі приєднати західні області України до складу країни. Про це розповіли в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки в Telegram.

Так, повідомляється, що в мережі поширюється дезінформація про плани Польщі провести референдум і приєднати західні області України.

“Фейковий лист від імені польського посольства в Україні поширюють у Twitter – в ньому йдеться про проведення заходів, щоб “вивчити громадську думку мешканців Львівської та Волинської областей”, які “…пропонують реалізовувати згідно з раніше встановленим планом”, – йдеться в повідомленні Центру інформаційної безпеки.

Зазначається, що речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна спростував вказані заяви.

“Це дезінформація та чергова спроба розпалити суперечки між Україною та Польщею. Фотографія – підробка, а документ, зображений на ній, не відповідає дійсності”, – написав Ясіна у Twitter.

Як повідомляли Українські Новини, у розвідці розповіли, що поширення інформації про готування Білорусі до війни проти України відбувається навмисно, щоб посіяти паніку серед населення та дезорієнтувати українських військових.

Коротка повітряна тривога: у ЗСУ розповіли, яка була загроза

Previous article

Окупанти почали видаляти власноруч знесені будинки в Маріуполі з онлайн-карт

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА