ВІЙНА

Як Рівне готується до вторгнення з Білорусі. “Перші колони знищать, інші тікатимуть”

0

Рівненщина на заході України останніми днями під подвійним ударом – щодень її активно обстрілюють ракетами росіяни, а з півночі висить загроза прямого вторгнення військ Білорусі.

Українська розвідка протягом останніх двох тижнів кілька разів попереджала про реальність вторгнення, мова іде про можливий захід у дві області – Волинську та Рівненську.

Саме цим дехто і пояснює посилення обстрілів останніх днів. Росія може змушувати Лукашенка наказати військам перейти кордон, хоча, як вказують у розвідці, білоруські військові цього не хочуть.

Маневри і перегрупування білоруських військових на кордоні відбуваються постійно, але влада країни заперечує плани вторгнення. Як і Росія заперечувала перед нападом на Україну, а потім вдарила у тому числі з Білорусі по Житомирщині, Київщині та Чернігівщині.

Експерти говорять про кілька цілей, які можуть мати білоруські сили – або відволікти сили ЗСУ від Києва, або ж навіть перерізати шляхи постачання із заходу на схід. Ускладнює ситуацію те, що неподалік кордону з Білорусі на Рівненщині ще й розташована атомна станція.

Росія хоче тримати в напрузі тилові області

Рівне зараз у центрі уваги – тилове місто почали постійно обстрілювати, спочатку телевежу, 21 березня був серйозний ракетний обстріл, 22 березня обстрілювали і зранку, і ввечері.

Віталій Коваль керівник Рівненщини розповідає журналістам міжнародних видань, що це намагання посіяти паніку і дестабілізувати ситуацію. Росія хоче тримати в напрузі області, які виконують тилові задачі.

Рівненщина хоч і прикордонна, але дуже важливо тут розгортати економіку і працювати на повну. Саме в цьому Віталій Коваль вбачає  причини постійних обстрілів.

Збройні сили Білорусі не пройдуть

Рівненьска земля готова до відсічі наступу Білорусі. Сил достатньо. Успіхи ЗСУ дозволяють чітко їм довіряти. чільник області має потрібну інформацію і розуміє процес, тому схильний довіряти ЗСУ на Рівненщині. Він впевнений, що синергія ЗСУ, територіальної оборони і громад велика, є згуртованість. Тому він впевнений, що наші бійці готові до відсічі, збройні сили Білорусі не пройдуть.

“Без мобілізації та подальших планів”. Що означає промова Путіна на параді у Москві

Previous article

Ленд-ліз для України підписано: яку зброю отримаємо та коли оплачувати

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА