НовиниПолітика

Спецпроэкт: «Росія діє на Донбасі за придністровським сценарієм. Чому ми маємо навчитися?». Частина 1 Лекція експерта НІСД

0

Ключова помилка Молдови — визнання сепаратистів стороною переговорів, виведення Росії зі статусу країни-агресора і введення у статус посередника.

Це досвід, який може використати Україна і який ми не маємо повторювати за жодних умов. Читайте конспект ґрунтовної і цікавої лекції про Придністров’я, Молдову і Росію від завідувача сектора досліджень Південного регіону Національного інституту стратегічних досліджень Артема Филипенка. Лекція відбулася онлайн під час зустрічі дискусійного клубу «Україна – ЄС». Записала Тетяна Кропивницька.

У вересні 2020-го невизнаній «Придністровській Молдавській Республіці» виповнилося 30 років. Увесь цей час Республіка Молдова і світова спільнота намагалися врегулювати конфлікт, але ні переговори, ні військовий наступ, ні фінансові вливання не принесли відчутних результатів. У кращому разі це допомагало вирішувати дрібні питання економічних відносин між «сторонами конфлікту», але не вплинуло на ключові політичні питання.

Джерело: https://texty.org.ua/articles/102707/girki-uroky-chomu-maye-navchyty-ukrayinu-dosvid-prydnistrovskoho-vrehulyuvannya/?src=main&fbclid=IwAR3DmliiKFOqM3Jhnh3mYDJTIiDY6AwyLVek3EYQ5u76Ma-HyZU587KfhKs

600 дітей з Вінниччини відпочинуть на морі за рахунок держави

Previous article

У Вінниці не буде води

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини