Головні новини

Вінницька область під ракетним обстрілом

0

На Вінничині та на Івано-Франківщині влучили по ТЕС.

В середу, 19 жовтня, вся Україна на мапі повітряних тривог знову “почервоніла”. На Хмельниччині сирени почали гудіти о 13.09. Згодом в телеграм-каналах почала ширитися інформація про вибухи на Вінниччині. Це підтвердив і голова ОВА Сергій Борзов.

—  Залишайтесь в укриттях! Вінницька область під ракетним обстрілом! Працюють військові! — зазначив посадовець.

Додамо, повітряну тривогу на Вінниччині оголосили о 12.51, вона досі триває. За годину після її оголошення місцеві мешканці чули звуки схожі на вибухи. Перші вибухи на Вінниччині почули о 13.56, повторні — о 14.02.

Очільник Хмельниччини Сергій Гамалій перед цим повідомив про загрозу ракетної атаки.

 Увага! Ракетна небезпека! Залишайтеся в укриттях! — написав Гамалій.

Мер Кам’янця Михайло Посітко повідомив, що над містом помітили ракету, яка рухається на захід.

– Над Кам’янець-Подільським помічену ракету, що летить у бік Львова, – написав Посітко.

На Київщині також повідомляють про вибухи. Голова обласної адміністрації Олексій Кулеба підтвердив, що працює ППО.

На Хмельниччині відбій повітряної тривоги оголосили о 14.55. В області спокійно.

У Вінницькій області влучили по енергетичному об’єкту. Ймовірно, мова йде про Ладижинську ТЕС.

– Знову ворог б’є по енергетичним об’єктам. Є влучання і по Вінницькій області. Рятувальні служби працюють на місці, – повідомив Сергій Борзов. 

В Івано-Фраківській області окупанти вдарили по Бурштинській ТЕС. Там спалахнула пожежа. Дорогу до станції перекрили та організували для водіїв об’їзд через навколишні села. Більше – дивіться у відео голови ОВА Світлани Онищук:

Повітряні Сили заявили, що за час тривоги вдалося збити 4 із 6 ракет та 10 “шахедів”.

– О 12.05 19 жовтня ворог атакував Україну з північно-східного напрямку стратегічною авіацією. Із бомбардувальників-ракетоносців – Ту- 95 та Ту-160 випущено шість крилатих ракет Х-101/Х-555. Одну ракету знищено винищувальною авіацією, одну зенітним-ракетним підрозділом у зоні відповідальності Повітряне командування “Центр” на Київщині та Вінниччині. Ще дві ракети – збито протиповітряною обороною Сухопутних військ на Чернігівщині. Одночасно з ракетним обстрілом окупанти атакували Україну безпілотниками-камікадзе «Shahed-136» з північного напрямку, зокрема з території білорусі. Станом на 15.30 десять баражуючих боєприпасів було знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил повітряного командування «Центр», – зазначили військові.

Нагадаємо, вчора окупанти обстріляли енергетичний об’єкт в сусідній Житомирщині. В місті частково зникло світло.  Вимкнули воду. Лікарні працювали на резервному живленні. Також влучили по енергооб’єкту в Києві та Дніпрі. 

Раніше, 17 жовтня, на Хмельниччині пролунали вибухиПро це повідомив очільник області Сергій Гамалій. А от мер Хмельницького Олександр Симчишин натякнув на вдалу роботу протиповітряної оборони.

Поки тривала повітряна загроза в телеграм-каналах почала ширитися інформація про начебто аварійне відключення світла в Хмельницького. Очільник ОВА спростував цю інформацію.

– Шановні мешканці Хмельницької області! В черговий раз закликаю: довіряйте лише офіційним джерелам інформації! Повідомлення про аварійне відключення електропостачання не було! – повідомив Гамалій.

Також під час повітряної тривоги окупанти вдарили ракетами по Вінниччині. В області влучили по об’єкту критичної інфраструктури. Попередньо – без жертв.

А перед тим зранку ворог обстріляв Київщину із “шахідів”. З-під завалів будинку витягнули тіла сімейної пари. Жінка була на 6 місяці вагітності.

Минулого тижня росіяни завдали ударів ракетами по Хмельницькій електропідстанції. Містяни тимчасово залишились без світла та води. Були перебої в роботі мобільного зв’язку. А вже наступного дня над областю збили іранський дрон.

Нагадаємо, у Мінреінтеграції розповіли як діяти та де ховатися якщо побачили чи почули звук безпілотника “Shahed-136”. Подробиці читайте за посиланням. 

Мінус “Змій Горинич”. ЗСУ знищили небезпечну російську зброю

Previous article

Зведення Генштабу: Росія перекинула 2 тисячі мобілізованих на Херсонщину

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *