Головні новиниУКРАЇНА

Пропагандист Борис Рожин розмістив у своєму телеграм каналі фейкову новину

0

3 березня 2023 року о 14.09 російський пропагандист Борис Рожин розмістив у своєму телеграм каналі  фейкову новину про знахідку під Бахмутом листівки наступного змісту: «Ти – захисник України Твій обов’язок – захист незалежності від російських окупантів Твоє завдання – стрети російську націю з лиця землі Твій ворог – руський мир, що завдає гріховне пошкодження людської душі Вбивство росіян – не є гріхом». Листівка віддрукована на бланку неіснуючого «Відділу по взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами України Вінницької єпархії Української православної церкви Київського патріархату» та містить сфальсифікований підпис митрополита Вінницького і Барського УПЦ Варсонофія (Столяра).

Того ж дня повідомлення Б. Рожина було спростовано опозиційним російським місіонером і блогером, колишнім дияконом РПЦ Андрієм Кураєвим, який підкреслив поверхневе знайомство автора фальсифікації з адміністративним устроєм УПЦ. Не зважаючи на це, фейкову новину було поширено інформаційною програмою «весті» телеканалу «росія 1» та рядом проросійських навколо церковних телеграм каналів.

4 березня 2023 року митрополит Варсонофій на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook  назвав поширення інформації Б. Рожиним провокацією та закликав не вірити російським фейкам.

Пізніше в коментарях дописувачі митрополита Варсонофія у соціальній мережі Facebook звернули увагу на те, що текст т.зв. «листівки Відділу по взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами України Вінницької єпархії УПЦ КП» скопійовано з фейкової листівки відділу взаємодії із збройними силами та правоохоронними органами Брянської єпархії мп рпц, оприлюдненої у квітні минулого року.

Рожин Борис Олександрович, 14.07.1981 р.н., уродженець і мешканець м. Севастополь. Один із організаторів незаконного псевдо референдуму в АР Крим 2014 року. Блогер, мережевий нікнейм Colonelcassad (полковник Касад), – Telegram Colonel Cassad (понад 840 тисяч підписників), LiveJournal, та блог «Рупор Тоталитарной Пропаганды». Головний редактор інформаційних порталів «Голос Севастополя» та «Кассад». Позиціонує себе як експерт Центру військово-політичної журналістики CIGR.NET.

Новий вбивчий флешмоб серед підлітків: обрізають волосся, б’ють та принижують

Previous article

«Що вмієш – на плечах не носиш, а в житті згодиться…»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *