ВІнничинасоціальна політика

Житлові субсидії в Україні на опалювальний сезон 2022-2023: як отримати та що змінилось

0

Головним цьогорічним нововведенням в сфері надання українцям субсидій на опалення є той факт, що виплати здійснюватимуться не лише за постійним місцем проживання, а й у разі його зміни, що продиктовано новими воєнними реаліями.

Так, згідно з даними Мінсоцполітики, система житлових субсидій зазнала наступних змін:

У пресслужбі Мінсоцполітики наголошують, що громадянам, які наразі отримують житлову субсидію, не потрібно нікуди звертатись, вони автоматично продовжуть отримувати допомогу від держави у звичний їм спосіб (через поштове відділення або на картку обраного банку).

«Крім того, у жовтні для них буде проведено розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон, без необхідності звернень», — зазначили у відомстві.

Також підкреслюється, що громадяни можуть звертатись за призначенням житлової субсидії будь-коли, зокрема і протягом опалювального сезону. Якщо кандидат встигне звернутись протягом двох місяців зі старту сезону, то він отримає фінансову допомогу за весь період.

Тим, хто раніше не отримував субсидію, але бажає оформити її, необхідно подати заявку та декларацію:

  • на сайті Дія;
  • через пошту, звернувшись до органу соцзахисту населення (за місцем проживання, але лише до 30 листопада);
  • через пошту або веб-портал е-послуг, звернувшись в Пенсійний фонд України (з 1 грудня);
  • особисто відвідавши уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг.

Слід наголосити, що до Пенсійного фонду України з питання призначення житлової субсидії (з 1 грудня 2022 року) можна звертатись в будь який сервісний центр, не залежно від місця проживання. Наприклад, громадяни, які проживають у Харківській області, можуть звертатись за субсидією у Львові і т.д.

Рашисти вивозять заручників та військовополонених на Херсонщині в невідомому напрямку

Previous article

Кабмін ухвалив рішення про переведення студентів-контрактників на бюджет: кого це стосується

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *