ВІЙНАУКРАЇНА

ЗСУ пішли у наступ на Півдні: що відбувається у Херсонській області сьогодні

0

Місцеві жителі повідомляють, що є нові “прильоти” по Антонівському мосту!

Вдень 29 серпня 2022 року з’явилася інформація про те, що Збройні сили України перейшли до наступальних дій на Півдні України. Зокрема стало відомо, що у Херсонській області російські окупанти накивали п’ятами з поля бою.

УНІАН  розповідає, що відбувається зараз на окупованій території Херсонщини, звідки ЗСУ “викурюють” окупантів.

Терорист Ігор Стрілков-Гіркін визнав, що ЗСУ розпочали великомасштабну атаку з плацдарму на річку Інгулець, з району Андріївки та досягли успіхів.

Гіркін констатував, що окупанти фактично опинилися у пастці. Вони більше не можуть переправити техніку на той бік Дніпра:

“Усі стаціонарні мости через Дніпро (два автомобільні та два залізничні) – виведені з ладу. Перетнути Дніпро на транспортних засобах тепер можна лише за поромними та понтонними переправами”.

Є інформація, що ЗСУ атакують не лише мости на Херсонщині, але також б’ють по поромних переправах )які збудували окупанти), щоб відрізати їм усі можливі шляхи відступу.

З’явилися деталі контрнаступу ЗСУ на півдні від окупантів.

Паблік “вагнерівців” пише, що наші військові провели кілька вдалих атак. Зокрема, на напрямі Андріївка-Лозове їм вдалося просунутися на 10 км та зайняти село Сухий Ставок (50-60 км на північний захід від Нової Каховки).

скріншот

В Офісі президента закликають ретельно перевіряти інформацію про перебіг бойових дій на південному напрямку, а також утриматися від поширення інсайдів та суб’єктивних думок, зазначив радник голови ОПУ Михайло Подоляк:

“Розумію наші бажання та мрії. Але все ж таки пропоную виходити з обережного коментування щодо будь-яких наших військових дій. Тому користуючись нагодою, ще раз нагадую всім політикам, експертам та лідерам громадської думки (зрозуміло, що вони всі знають набагато краще за безпосередніх виконавців) про важливість не маніпулювати та не спекулювати інформацією про хід військових операцій”.

Жителів Херсонщини закликали перебувати у безпечних місцях, зробити запаси їжі та води та підготувати аптечки.

10 тепловізорів, дрони та маскувальні сітки: з Вінниччини відправили необхідне обладнання на передову

Previous article

Три сценарії розвитку війни: на що розраховує Путін, і за яких умов Україна переможе

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА