Головні новини

На Вінниччині викрили “благодійників”, які організували схему продажу авто, ввезених як гуманітарну допомогу для ЗСУ

0

На Вінниччині поліцейські задокументували та викрили братів-«благодійників» – мешканців Хмільницького району. Вони організували злочинну схему розкрадання гумдопомоги – автівок для Збройних сил України на суму 2 135 000 гривень.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції у Вінницькій області та Вінницька обласна прокуратура.

Організував протиправний бізнес голова благодійного фонду спільно з рідним братом. Зловмисники на інтернет платформах з купівлі-продажу («autoria.com» та «olx.ua») за декілька місяців продавали пікапи та позашляховики, які мали передати військовослужбовцям на фронт.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру жителям Хмільницького району у вчиненні незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом з братом організували продаж транспортних засобів, ввезених на територію України як гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України.


Загальна вартість вилучених автомобілів складає майже 1 млн 522 тис. грн.

Наразі слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 2 млн грн кожному.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

“Вінницяобленерго” попереджає про відключення світла 29 листопада. ГРАФІК

Previous article

Зеленський у Байдена: що вдалося, а чого не вдалося добитися від США

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *