Головні новиниУКРАЇНА

У Сенаті США росію визнали державою-спонсором тероризму

0

Росію прирівняли до Куби, Північної Кореї, Ірану та Сирії

Комітет Сенату США з міжнародних відносин схвалив резолюцію щодо включення російської федерації до списку країн, які підтримують тероризм. Росія стане п’ятою країною у списку держав-терористів.

Сенатор-республіканець Кріс Кунс повідомив, що остаточне рішення про визнання рф державою, яка спонсорує діяльність терористів, у зв’язку з незаконним вторгненням на територію України, має бути прийнято адміністрацією президента США Джо Байдена.

Резолюція Комітету закликає адміністрацію зробити це. Сенатор-республіканець Джеймс Ріш зазначив:

Немає сумнівів у тому, що росія на чолі з володимиром путіним є державою-спонсором тероризму. Те, що він зробив, віддавши наказ йти на Україну, було терористичним актом. Він військовий злочинець, і на ньому лежить відповідальність за кожен злочин, який було скоєно від його імені

На думку Ріша, на загальному голосуванні в Сенаті резолюція “отримає значну кількість голосів”. Зазначається, що проти країн-спонсорів тероризму вводять санкції, які включають обмеження на отримання допомоги від США, заборону на експорт і продаж продукції оборонного призначення, заходи контролю за експортом товарів подвійного призначення та різні фінансові обмеження.

Зараз до списку внесено чотири держави: Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.

Раніше президент США Джо Байден назвав російського диктатора володимира путіна військовим злочинцем та закликав притягнути його до відповідальності за злочини проти мирних українців.

Джерело: Голос Америки

Головнокомандувач ЗСУ Залужний зробив важливу заяву про ситуацію на фронті

Previous article

В Україні створили «сонячні» акумулятори для потреб ЗСУ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *