УКРАЇНА

Є вагомі підстави прийняти Україну до ЄС одразу після війни – Іван Міклош.

0

У рік, що минає, Україна довела – українці бачать себе в Європі. У липні прапор ЄС урочисто внесли до зали Верховної Ради, після того, як Україна отримала статус кандидата до ЄС. Синій з дванадцятьма золотими зірками прапор ЄС разом з блакитно-жовтим прапором України несли херсонці після визволення в листопаді.

Хоесонці вітають визволення міста, 12 листопада 2022 року
Хоесонці вітають визволення міста, 12 листопада 2022 року

За цей рік і Європа визначилась, що готова прийняти Україну, каже Іван Міклош, відомий реформатор, колишній віце-прем’єр-міністр Словаччини. В інтерв’ю Голосу Америки Іван Міклош, який нещодавно написав розділ про євроінтеграцію у книзі «Відбудова України», розповів про те, як і коли чекають Україну в ЄС.

Оксана Бедратенко, Голос Америки: Ви написали розділ про Україну та євроінтеграцію. Українці мали прапор ЄС на Майдані, його несли у звільненому Херсоні. Україна віддана вступу до ЄС. Як ви думаєте, чи готовий ЄС прийняти Україну і чи справді Україна готова до вступу?

Ця війна – спроба Росії та Путіна не пустити Україну до ЄС та НАТО

Іван Міклош екс-віце-прем’єр-міністр Словаччини: Гадаю, свідченням того, що Європа готова, хоч і не негайно, прийняти Україну, є те, що Україна отримала статус країни-кандидата в червні. Це – надзвичайно важливий знак. А стосовно бажання та готовності українців – Україна – перша країна, де люди гинули під європейським прапором, вони висловились за те, щоб бути частиною Європейською Союзу, західного світу ще за Революції гідності. І ця війна – спроба Росії та Путіна не пустити Україну до ЄС та НАТО.

ЗСУ протягом тижня просунулися на 2,5 кілометра в напрямку Кремінної, – Генштаб

Previous article

Єрмак розповів подробиці обміну Медведчука

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *