Головні новиниНовини

У Вінниці молодь вчили збирати «тривожні валізи»

0

У молодіжному центрі «Квадрат» у Вінниці, рятувальники та медики провели низку майстер-класів для населення, аби заспокоїти та навчити діяти на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Дізнатись про правила дій в разі небезпеки прийшли понад півсотні людей, вдвічі більше дивилися тренінг онлайн.

У МЦ «Квадрат» повідомили, що понад 150 осіб побажали взяти участь у тренінгу. А це сигнал про те, що тема необхідна та має попит. Тому МЦ «Квадрат» планує провести такий же захід повторно 7 лютого о 15:00 для усіх бажаючих, разом з онлайн-трансляцією заходу.

Під час заходу, вінничанам розповіли, що таке тривожна валіза, яким має бути її вміст та доцільність її зберігання у кожній родині.

В рамках тренінгу «План А в #Квадраті», всі присутні мали можливість дізнатися, що таке план маршруту евакуації та яким має бути чіткий алгоритм дій для кожного члена сім’ї, а також як необхідно надавати домедичну допомогу людям до прибуття бригади медиків.

Рятувальники наголосили, що лише спокій, чистий розум та довіра, виключно до офіційних джерел інформації, має бути першочерговими при виникненні надзвичайних ситуацій.

За словами начальника відділу планування заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Вінницькій області Олега Семенова, потрібно не панікувати та швидко, за потреби, зібрати речі першої потреби.

Приблизний перелік речей у “тривожній валізі”:

Каремат, намет, теплі шкарпетки, ліхтарик, батарейки, металевий, пластиковий посуд. Набір продуктів на 2-3 дні — все це може знадобитися. Втім важливо розуміти, як надовго ви залишаєте свій будинок і в який спосіб пересуватиметеся (пішки чи на авто).

Начальник відділу планування заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Вінницькій області Олег Семенов порадив:

Моя порада мінімізувати набір харчів, брати їх менше, адже одна із найважливіший критерій “тривожної” валізи — вага, а харчові продукти важать доволі багато. Якщо пересуваєтеся пішки, то там має бути мінімальний набір продуктів, якщо є власний транспорт, то можна збільшувати перелік того, що може входити до валізи. 

Як може змінитись «Спартак» на узбережжі Південного Бугу в центрі Вінниці: зі спорткомплексом і зоною відпочинку. Проект

Previous article

У Вінниці представили наукові розвідки про Василя Стуса

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *