Головні новини

«П’ята колона Росії» в Україні — релігійна… Хто ще зі священників в Україні підтримує зв’язок з ієрархами Московського патріархату?

0

Нещодавно провідні українські ЗМІ писали про обшуки СБУ в помешканні очільника Тульчинської єпархії Української Православної Церкви митрополита Іонафана. Інформація викликала великий резонанс, адже незважаючи збройну агресію росії проти нашої держави, український ієрарх, як пишуть ЗМІ, зберігав у себе російську пропагандистську друковану літературу.

Однак, як то кажуть, «не Іонафаном єдиним». До редакції потрапило чимало матеріалів, які без сумніву підтверджують зв’язок з росією й інших представників духовенства УПЦ. Цинізм вражає.

Так, незважаючи на війну, Управління справами московської патріархії рпц систематично шле єпархіям Української православної церкви обов’язкові до виконання циркуляри (вказівники).

В той час, як з благословення патріарха кирила російські солдати руйнують наші храми, вбивають наших громадян, гундяєв видає циркуляр про захист церковних чеснот, а українські священники запрошуються до москви на міжнародні навчання.

  

Разом з благословенням російських нелюдів на вбивства мирного населення Бучі, Гостомеля, Ірпеня, Харкова, Маріуполя та інших міст України, попи рпц та УПЦ цинічно обмінюються вітаннями з нагоди різних свят. 




Цікавими також є документ про те, як руська церква обґрунтовувала збройну агресію напередодні вторгнення до України

 

Навіть циркуляр про заборону використання нецензурної лексики в «армії ДНР» готувала Московська митрополія рпц.

Тож виникають запитання: що іще має зробити російська воєнна машина, яку благословили гундяєвські попи? Які докази потрібні священникам в Україні для розуміння простої істини — нічого святого в Росії немає? Єдиним шляхом є посилення єдиної помісної Української Церкви, в якій немає місце холуям з РПЦ.

«Щоб продати Заходу». У Кремлі шукають «реформатора» на зміну диктатору Путіну — Огризко

Previous article

Коли не стане світла: як пережити блекаут

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *