Головні новиниНовиниПолітика

Інсайд: Хто замовив «Центурію» проти Поліщука?

0

13 липня відбулася акція під стінами “Вінницяобленерго”. Активісти, які називали себе членами патріотичної організації “Centuria”, закидали подвір’я підприємства частинами від комп’ютерів в знак протесту з виявленням Службою безпеки України ферми для майнінгу, яка працювала в приміщеннях компанії. Учасники вимагали притягнення до відповідальності гендиректора Андрія Поліщука.

Якщо бути об’єктивним, то учасники патріотичної організації відомі на всю область своєю патріотичною діяльністю. Хоча назви організацій зміються кожні півроку, але риторика та методи всі ті ж, як власне і меценати патріотичного руху в нашому місті. Тож чим не вгодили працівники СБУ цього разу місцевій владі, що ті вирішили у таку спеку направити юних патріотів «висловлювати» думку громадськості?

На вулиці спека, робочий день у розпалі, а біля воріт підприємства «Вінницяобленерго» близько 70 учасників акції протесту. Гучні гасла, вимоги та ультиматуми, одним словом в кращих традиціях громадських активістів. Пікетувальників зустріла вдвічі більша кількість правоохоронців. Кордон поліції не перешкоджав активістам. Головні вимоги висловив очільник протестувальників, відомий у Вінниці своєю патріотичною позицією та постійними участями в пікетах на різну тематику – Андрій Вербецький.

“Привід чого ми прийшли – це резонансна справа, а саме майнінгова ферма на території, яка належить “Вінницяобленерго”. Приміщення, де проводилися обшуки, згідно з витягом з державного реєстру майнових прав на 23 відсотки з 50, належить приватній фірмі, де кінцевий бенефіціар – це помічник депутата (Вінницької обласної ради – ред.) пана Андрія Поліщука. Всі інші частки, тобто 27%, належать обленерго. Нам відомо, що партнери пана Поліщука два роки тому шукали фахівців з майнінгу. Побоюємося, щоб цю справу не “зам’яли”, тому вимагатимемо від СБУ конкретних заяв, вручення підозр, а також відкриття проваджень за ухилення від сплати податків керівництвом “Вінницяобленерго”, – сказав Вербецький.

Підстава для обурення громадськості дійсно вагома, адже всі збитки знову ляжуть на плечі вінничан. Проте цікавим є той факт, що про таку «діяльність» помічника депутата знали як у стінах обласної, так і міської ради. Тому коли співробітники СБУ нарешті накрили майнінгову ферму, деякі депутати не здивувалися. Проте, вчорашній пікет став маркерним для багатьох політичних сил.

В провладних кабінетах обласної ради вже заговорили про помсту Моргунова та Кістіона. Такий пікет проти Поліщука разом з хвилею обурення у соцмережах могли замовити тільки у міській раді. Про що свідчать й ті, хто активно висловлював позицію громадськості.
Методи в учасників акції були не нові хоча, треба віддати належне як завжди креативні. Подвір’я закидали комп’ютерними запчастинами, а в кінці кинули димову шашку. Протест тривав гучно, але не довго, для висловлення народної думки активістам вистачило 30 хвилин. Після чого протестувальники направилися до стін СБУ.

Під стінами управління гасла лунали ті самі, але на протестувальників чекав речник Денис Закаблук, який пояснив позицію СБУ.

“СБУ підозрює керівництво компанії, яка проводила майнінг у масовій крадіжці електроенергії, що спричинило збитки як державі, так і мешканцям регіону. Кожна наша заява має бути чимось аргументована. Не можу нічого більше додати, крім того, що було повідомлено раніше. Слідчий та процесуальний керівник не надав дозволу на розголошення інших матеріалів. Ми б хотіли повідомити нові деталі громадськості, але наразі у нас їх просто немає,” – зауважив представник відомства.

Така позиція СБУ цілком зрозуміля, адже справа наразі не підлягає розголошенню. Поки проходять слідчі дії будь-які коментарі з боку працівників СБУ є неправомірними.

Попередню заяву “Вінницяобленерго” про те, що багатомільйонних крадіжок електроенергії насправді не було, представник СБУ назвав особистою думкою представників компанії. Також уточнив чи фігурує в матеріалах справи гендиректор Андрій Поліщук.

“Приміщення, де виявили ферму, раніше належало обленерго. Тому слідчий вказав, що можливо такі масштабні крадіжки електроенергії не могли проходити повз керівництво. Чи це керівництво нижчого рівня, чи середнього, чи вищого – установить слідство”, – зауважив Закаблук.

Натомість активісти, заради справедливості проанонсували власну пресконференцію та пообіцяли надати справі всеукраїнського розголосу пікетуючи вже у столиці.

Чому Кістіон та Моргунов воліють помститися Поліщуку та якою є насправді ситуація з майнінговою фермою розповімо вже цього тижня. Зі слів нашого джерела це помста яка матиме продоження.

Головне фото взято з відкритих джерел та належить виданню Vinbazar

ДТП на Вінниччині: загинуло два пішохода, три людини в лікарні

Previous article

«Дія.City»змінить роботу IT-cфери

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *